Vés al contingut
1

Pineda celebra la 29ª edició de les Jornades del Bacallà amb la participació de dotze restaurants

 

Escolta aquí l'entrevista

 

Es podran degustar plats elaborats des del 25 de març fins el 2 d’abril i sens dubte, és una molt bona oportunitat per gaudir de la gastronomia local i potenciar les tradicions.


 

Pineda celebra la 29ª edició de les Jornades del Bacallà, amb la participació de dotze restaurants del municipi, que des del 25 de març i fins el dia 2 d’abril tindran a la seva carta diferents plats cuinats amb el bacallà com a protagonista. Els dotze restaurants que participen a l’edició de 2022 elaboren una àmplia oferta gastronòmica de gran qualitat, que es podrà degustar al llarg d’aquests dies en els àpats de migdia i de nit.


 

Més de 30 plats diferents

Les jornades donaran el tret de sortida aquest divendres i s’elaboraran més d’una trentena de plats diferents fets amb bacallà, acompanyat, en la seva majoria amb productes de proximitat i de temporada.

Les possibilitats gastronòmiques que ofereix el bacallà són infinites: bacallà confitat amb crema de pèsols, bacallà amb "mojopicón" de maduixes, bacallà micuit, a la mel, a l'ajoarriero, a la monistrolenca, a la mussolina d'all, amb tempura. Joan Viñolas del Restaurant Can Formiga ha dit que «el bacallà té una gran tradició a la cuina catalana». Ramon Tarridas del Restaurant El Peix Grillat ha dit que «el bacallà permet combinar la cuina tradicional amb la cuina més moderna i moltes combinacions diferents».

 

1

 

La regidora de comerç i turisme, Sònia Moraleda, ha dit que «la cuina pinedenca és molt innovadora i constant i posa en valor els productes de la terra i la combinació és sempre un èxit».

Els restauradors han coincidit en dir que «cal treballar plegats per afavorir una destinació culinària de qualitat, perquè han dit que quan una persona dina bé en una població, crea marca turística».

 

Han manifestat que «és bo que l'Ajuntament estiri del carro per liderar les jornades i potenciar Pineda com una destinació culinària de qualitat».

 

A les jornades hi participen els restaurants Can Formiga, El peix grillat, Pura Brasa, Pepet,Maricastaña, Diagonal, Ragú, La Ola, Domèstic, Pizzeria que bona, Chicken&Fish i Ca l'Aureli.

 

1

 

1

 

1

 

1

 

1