Vés al contingut
1

Llum verda al Pla Local de Seguretat de Pineda

Foto i dades: Ajuntament de Pineda i Policia Local Pineda

 

La Junta Local de Seguretat aprova el Pla i valora positivament les dades de Pineda de Mar. La Junta Local de Seguretat de Pineda de Mar ha aprovat el Pla Local de Seguretat, després d’analitzar el treball que ha presentat l’empresa encarregada de la seva elaboració. El Pla Local de Seguretat de Pineda, pendent ara de ser ratificat pel Ple Municipal, marca el full de ruta a seguir els propers anys, en relació a les actuacions per part de les forces i cossos de seguretat que operen al territori.


 

El Pla marca cinc grans objectius: el de millorar en tots els àmbits la seguretat ciutadana, la seguretat viària, tota la prevenció en matèria de seguretat en relació a la igualtat de gènere, les emergències i la protecció civil, i el benestar social i cívic del municipi.


 

El Pla ha estat elaborat de manera transversal i ha comptat amb la participació de Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guardia Civil, Protecció Civil. També han participat les associacions de veïns, agents del sector econòmic i social de Pineda i representants dels grups municipals que tenen representació a l’Ajuntament.

 

La JLS va ser presidida per la regidora de seguretat de l’Ajuntament de Pineda, Sílvia Biosca, que va estar acompanyada pels representants de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil, i l’adjunta al responsable de l'oficina del delegat territorial del Govern de la Generalitat, Cristina Paraira.


 

Disminueixen de les dades delictives a Pineda de Mar durant el 2021

La Junta Local de Seguretat ha analitzat les dades del municipi del 2021. En el cas de la Policia Local, el 52,19 % de les actuacions corresponen a actuacions planificades de vigilància, prevencions de fets delictius i punts estàtics de control. Les actuacions relacionades amb fets contra el patrimoni i tasques d’identificació arriben al 17,54 % mentre que el 5,64 % corresponen a les intervencions vinculades a queixes i conflictes veïnals. La resta d’actuacions, les sumen actuacions amb un pes percentual menor com les actuacions relacionades amb l’auxili a la ciutadania (2,70%), el consum i tinença de drogues (2,56 %), etc.


 

En la comparativa 2019-2021 hi ha hagut un 33% menys d’accidents de trànsit, que s’atribueix a la millor senyalització viària i a l’increment de controls per part de la policia local.

 

Pel que fa els delictes penals hi ha hagut una disminució del 6%. Els robatoris amb força han baixat un -27% i els de violència i intimidació un -41%. Pel que fa les detencions realitzades per tots els cossos policials s’han incrementant un 13%. En aquest apartat cal destacar que la Policia Local de Pineda de Mar ha participat un 32%, un 7% més per sobre de la mitjana catalana (que és del 25%). També s’ha valorat positivament la tendència de baixada constant dels robatoris a domicilis dels darrers anys. L’any 2015 hi va haver 156 mentre que el 2021 s’han registrat 66.


 

Pel que fa les dades de violència en l’àmbit de la llar l’any 2020 hi hagut 55 denúncies al municipi, un 5,9% més que l’any anterior mentre que a Catalunya l’increment ha sigut del 8,6 %.