Vés al contingut
1

El coach Carles Ventura fa una xerrada sobre com podem ajudar als nostres fills/es en la tria dels estudis

 

Escolta aquí l'entrevista

 

A través de la xerrada s'ofereixen eines a les famílies per ajudar a acompanyar als seus fills en la tria d'estudis que volen fer. L'acte es fa avui de de les 5 de la tarda a la Biblioteca Serra i Moret i i també es pot seguir pel canal Youtube de l'Ajuntament de Pineda.

Carles Ventura ha explicat que «la xerrada està adreçada als joves estudiants i també als seus pares». Segons ha dit «els joves sovint no es coneixen prou i els dificulta saber quin futur volen». També ha dit que «si un estudiant s'equivoca ha de ser un aprenentatge i sempre hi ha maneres de canviar i de trobar el futur que vol cadascú».

La presentació anirà a càrrec de l'alcalde de Pineda Xavier Amor i l'acte es fa avui des de les 5 de la tarda a la Biblioteca Serra i Moret.


 

Hora de posar-se en marxa

Segons Carles Ventura cal seguir cobrint les necessitats que havien quedat eclipsades per les nouvingudes arrel de la crisi sanitària.

  • Perquè els alumnes necessiten trobar-se bé emocionalment en aquest entorn angoixant i estressant. I han de triar estudis, motivar-se, o preparar-se per a la Selectivitat igualment, com qualsevol altre any.

  • Perquè els pares i mares segueixen sent un puntal per acompanyar els fills, i busquen eines  per fer-ho cada dia millor.

Ara que ja no hi ha el temor a si “això de les xerrades online vols dir que funciona?”, perquè ha quedat clar que tenen molts beneficis, és un molt bon moment per planificar i agendar ja activitats amb alumnes i famílies.


 

La Setmana d'Orientació Educativa de Pineda

Els actes i xerrades van dirigits a alumnes de 4art d'ESO i Batxillerat, de Cicles Formatius i alumnes de l'Escola d'Adults i de FPI canvien d'etapa i es plantegen què estudiar. Podran assistir a xerrades amb l'experiència d'altres joves de Pineda, sobre estudis, treball i mobilitat internacional. També hi haurà un servei personalitzat d'informació, i ponències per a pares i mares i també per a professorat.

S'han donat eines als joves en un moment que han de prendre decisions . Sandra Jalil, tècnica del Pla Educatiu Entorn de Pineda, ha dit que es fan xerrades des de l'experiència de joves, que compartiran vivències relacionades amb els seus estudis, la feina i la mobilitat internacional. També hi ha xerrades per a pares i mares i pel professorat.

L'experiència que aporten els joves també demostra que de vegades es pot fer un canvi en la trajectòria educativa, o fins i tot haver deixat els estudis, i després reconduir-ho i tenir èxit.

 

1