Vés al contingut
1

El Grup d'ERC al Senat registra una bateria de preguntes per la millora de Rodalies

 

Les preguntes les han traslladat la portaveu d’ERC-JxP Mònica Palacín, i els també diputats Pau Morales i Najat Driouech. Han demanat explicacions sobre els fets ocorreguts a Rodalies i sobre les actuacions concretes previstes en la millora de la gestió d'aquesta infraestructura.

Adif va aturar la setmana passada el servei per una aturada tècnica a causa d'una avaria en el sistema d'electrificació que es va complicar. Molts treballadors no van tenir informació i no van poder arribar al seu lloc de destí.


 

Sense servei alternatiu per carretera

Renfe va afirmar que el tram afectat era massa llarg i els era impossible assumir la demanda de passatgers d'aquest tram que és la més utilitzada de tot l'Estat espanyol. Esquerra Republicana denuncia «les greus deficiències que des de fa temps pateix la ciutadania maresmenca amb el servei de Rodalies i Trens Regionals de Catalunya». Consideren que és degut als «problemes causats per la desinversió i el poc finançament que té la xarxa».


 

ERC defensa un pla d'inversions de llarg abast, que asseguri la fiabilitat del servei en termes d'horaris i freqüències, com la seguretat, interconnexió i eficiència. Per això demanen el traspàs de la gestió del servei, acompanyada dels recursos econòmics pertinents, cap al Govern de la Generalitat de Catalunya.