Vés al contingut
1

Marc Parés (Comuns) reclama més inversió a Pineda a partir de l'aprovació de la nova Llei de Barris Verds

 

El diputat al Parlament de Catalunya d'En Comú Podem, Marc Parés, i el portaveu de Pineda En Comú, Marcos Ortega, han presentat en un acte a Poblenou la nova Llei de Barris Verds que es troba en tramitació parlamentària.

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Aquesta nova Llei proposa accions al territori com la dignificació urbanística, l'estalvi energètic amb la rehabilitació d'edificis i habitatges, l'impuls de l'activitat comercial, l'ocupació i el reforçament de la xarxa comunitària. Tot això amb l'objectiu de combatre les desigualtats, impulsar la transició ecològica i acabar amb el desequilibri territorial.

1

Marc Parés ha dit que, després de 10 anys aturat el projecte de la Llei de Barris, ara cal una nova llei. Marc Parés ha dit que hi ha novetats respecte la Llei de Barris de 2004. Ha explicat que l'objectiu és que la llei doni suport a inversions als habitatges dels edificis més antics de barris vulnerables. Pels comuns el programa de la Llei és fonamental i clau per a Pineda, i concretament pels barris de Poblenou, Les Creus i el Carme, que són els que concentren les majors desigualtats i amb els indicadors socioeconòmics més baixos de la comarca, que fan palès la vulnerabilitat d’una gran majoria de la seva població.


1

El portaveu de Pineda En Comú, Marcos Ortega, ha posat en relleu altres accions per afavorir l'economia i les accions a l'espai públic, als eixos comercials, millores als polígons, zones verdes i eliminació de barreres arquitectòniques.

Marcos Ortega ha explicat que “Ens trobem en un barri amb moltes edificacions dels anys seixanta, que podran ser rehabilitades; generar estalvi energètic i econòmic per als seus habitants, i amb aquest estalvi guanyar capacitat de despesa en el comerç de

proximitat”. Ha dit que en un context com l’actual, de crisi postpandèmica i d’emergència climàtica requereix intervenció integral i d’inversió focalitzada en els barris i viles que clarament complirien els requisits d’intervenció.


 

Tots dos han dit que la nova Llei que s'està debatent hauria de de fixar mecanismes perquè la Generalitat estigui obligada a transferir cada any recursos per als barris. Es preveu que la nova llei s’aprovi aquest estiu.


 

La proposta dels comuns

La proposta dels comuns planteja invertir 1.500 milions d’euros del Pressupost de la Generalitat de Catalunya (300 milions durant cinc anys) en els barris i viles més vulnerables del país posant l’accent en la dimensió verda i social, amb la finalitat que no quedin enrere del que és la transició ecològica i recuperin la vida comunitària. Marc Parés ha reclamat que “la ciutadania participi en definir quines són les prioritats dels seus barris per intervenir de forma integral, amb les polítiques socials que cada barri necessiti. En la primera Llei de Barris es va posar l’accent en l’espai públic, ara el posem sobretot en millorar les condicions de vida de la població més vulnerable”.