Vés al contingut
1

'Game over': campanya adreçada als joves per a prendre consciència de les conseqüències que pot tenir un accident de trànsit

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

Escolta aquí l'entrevista

 

En Ricard és monitor de l'Institut Guttmann i ha explicat que «la seva tasca es basa en explicar als joves de la importància de ser prudents quan es circula». A través de xerrades als instituts, els explica el seu cas particular, i com s'hauria pogut evitar. En el cas d'en Ricard, va patir una lesió medul.lar i ara es mou en cadira de rodes.

Tant si és en bicicleta, com patinet o vehicle a motor, cal tenir en compte complir la normativa de circulació i circular a la velocitat adequada. A través de la seva pròpia experiència, en Ricard ha explicat que «els joves no tenen sensació de risc i això és important». També ha dit que «els joves reaccionen de diferent manera segons cada cas però en general, surten de les xerrades pensant en com evitar un situació de risc».

 

També ha explicat que va patir l'accident fa 24 anys i ha pogut refer la seva vida i tenir família amb l'ajuda de l'Institut Guttmann que és un centre pioner a nivell internacional en el tractament de lesions medul.lars.


 

La Pili, agent de policia encarregada de la formació a les escoles i instituts, ha dit que «fa molts anys que es fa la campanya a Pineda amb molt d'èxit. L'objectiu és evitar al màxim els accidents dels joves de la població. També ha dit que «toca la fibra» i molts joves surten més convençuts de la importància de conduir bé sense posar el risc la seva vida ni la dels altres.

 

1

 

1
 


 

L'Institut Guttmann

La Fundació Institut Guttmann és una entitat privada d'iniciativa social, sense ànim de lucre, aconfessional, impulsada per la societat civil catalana, i un exemple eficaç de la cooperació publicoprivada.

La Fundació Institut Guttmann desenvolupa la seva activitat assistencial, científica i social a dos centres, un situat a Badalona i l'altre al centre de Barcelona, ​​i on duu a terme l'activitat de tres iniciatives dedicades al tractament de les persones amb discapacitat d'origen neurològic i a la cura, manteniment i prevenció de la salut i la qualitat de vida.

L'objectiu és ser una institució assistencial de referència en Neurorehabilitació i Salut Cerebral que generi coneixement i innovació en tècniques i tecnologies pròpies del nostre àmbit científic per tal de millorar la prevenció i els resultats en el tractament de les patologies que incideixen sobre el sistema nerviós.