Vés al contingut
1

L'Escola Poblenou guanya el concurs de Cartells de la Setmana Sense Fum

 

 

Escolta AQUÍ l'entrevista


 

Enguany han participat set de les vuit escoles del municipi. El cartell triat com a guanyador ha estat elaborat per Eidan Gaviño, Àlex Gómez, Lucía Lozano i Tays Salcedo de l’Escola Poblenou. L’alcalde Xavier Amor i el regidor de Salut Pública Santiago Macip, han lliurat els diplomes i el premi als infants guanyadors a la mateixa escola. Dos dels alumnes guanyadors l’Eidan Gaviño i la Lucia Lozano ens han explicat com han dissenyat el seu cartell. Han dit que «la trampa del tabac és com un barranc on la persona ha de dicidir si s’hi llença o no» referint-se a l’hàbit de fumar, i també de les conseqüències a nivell de salut, econòmiques i medioambientals que provoca el tabac.

 

 

1

 

 

De la seva banda, el regidor de Salut de l’Ajuntament de Pineda Santiago Macip ha explicat que el concurs del Cartell sense Fum forma part de la campanya de sensibilització i d’aprenentatge que es fa a les escoles i ha dit que els alumnes han plasmat idees molt sorprenents. Aquest any hi han participat set de les vuit escoles que té Pineda i cada línia ha presentat un cartell. Mar Latorre tècnica de Promoció de la Salut de l’Ajuntament de Pineda ha dit que l’objectiu és captar la visió que tenen els joves sobre el perills que comporta el tabac.

 

 

2

 

 

El premi consisteix en una caixa de material per a dibuixar i un abonament d’un mes a Can Xaubet, gentilesa de la Regidoria d’Esports. El cartell guanyador estarà penjat a les cartelleres municipals, escoles i equipaments municipals i es lliurarà a tots els infants en format postal per tal de comentar-ho a casa.

 

3

 

Com cada any des de 2008, la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Pineda de Mar convoca un Concurs de Cartells amb motiu de la Setmana sense Fum i el Dia Mundial sense Tabac (31 de maig). Els nens i nenes de sisè de primària reben una xerrada a càrrec de la tècnica de promoció de la salut sobre el tabac i els riscos per a la salut, pel medi ambient, components i tècniques de màrqueting que utilitzen les tabaqueres. Després preparen un cartell que podria ser el centre d’una campanya antitabac on han de sortir alguns dels continguts treballats a classe i el lliuren a l’Ajuntament.