Vés al contingut
1

Aquests dies podeu visitar l'exposició del pintor Juan Antonio García a l'Espai Creatiu

 

Fotos. Ràdio Pineda.

 

Mostra un treball en acrílic dedicat al seu poble natal, Osuna ( Sevilla). És un repàs a la seva vida d'infantesa pintant els racons més icònics d'aquesta població sevillana. Durant la presentació de la mostra ha explicat que «va començar a pintar la col.lecció amb el confinament i va fer els quadres de forma molt ràpida i enèrgica». Ha explicat que «va fer els quadre per capes per no perdre temps mentre estava confinat»

També ha dit que «recorda la seva infantesa i joventut a Osuna amb molta misèria i necessitats i per això la seva família va haver de marxar». També ha dit que «té un record del seu avi que va morir el primer dia de la Guerra Civil per un tret d'un pistoler pagat a sou per un terratinent de la població».

 

La mostra es pot veure a l'Espai Creatiu, al Carrer Major 30. Juan Antonio Garcia és el pare del conegut director de cinema Juan Antonio Bayona, que en uns dies podria visitar la mostra pinedenca.

 

 

1

 

1

 

 

1

 

Juan Antonio Bayona Rodríguez

Natural de Osuna (Sevilla) 1940. Juan Antonio és un pintor autodidacta format a partir del seu talent natural i la seva experiència. Quan era molt jove, a la seva Osuna natal, fa un curs de retolació per correspondència que al final acabaria sent una tècnica que l'ha acompanyat i guiat al llarg de la seva vida artística.

La seva trajectòria es centra, en una primera etapa, en la pintura industrial al sector de la construcció i decoració, en arribar la crisi del sector als anys 75/76, i la manca de treball el porten a entrar al món de la pintura de publicitat, agafant la base dels seus petits coneixements de joventut, especialitzant-se en la cartelleria i publicitat cinematogràfica i treballs industrials en l'àmbit artístic (murals, retolació, etc.).

 

1

Paral·lelament, es dedica a pintar, bàsicament en acrílic, desenvolupant una obra propera a l'impressionisme, és un gran admirador de Sorolla i el seu talent en el domini de la llum, Juan Antonio ha forjat un estil amb una marcada personalitat.

 

1