Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda vol pacificar la circulació en alguns carrers i limitar-los a 20 km/h

 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit que «en alguns carrers es donarà prioritat als vianants i bicicletes i s'hi aplicarà una velocitat màxima de 20km/h». Ho ha explicat a Ràdio Pineda.

Fins i tot es planteja crear zones de baixes emissions en alguns sectors del centre i on només hi podrien accedir els veïns i els serveis d'emergència. Per tant es vol afavorir el pas dels vianants i els infants en bicicleta o patinet.


 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha explicat també que la nova normativa de transit a Pineda fa atenció especial als patinets elèctrics, per regular la seva circulació i evitar accidents. L'Ajuntament de Pineda prepara el document que necessitaran els nois i noies de 12 a 15 anys per circular per la població amb patinet elèctric. Es tracta d'un permís parental que hauran de signar pares i mares, o tutors legals. Ara que s'ha aprovat la nova Ordenança de Circulació, es recull l'obligatorietat de disposar d'aquest permís. També és obligatori per tothom circular amb casc. Xavier Amor ha dit que «es volen evitar accidents de patinets elèctrics i la mesura s'aplicarà properament».

 

També es recomana disposar d'assegurança, però l'Ajuntament de Pineda no pot obligar a tenir-la, ja que depen de la normativa d'administracions superiors.

Cal recordar que els patinets elèctrics no poden circular en contra direcció, ni tampoc poden circular per voreres ni zones per a vianants.