Vés al contingut
1

Pineda rebrà suport de la Diputació de Barcelona per al servei de salvament i socorrisme a les platges

 

La Diputació destina 900.000€ per contribuir a la seguretat a les platges i fomentar hàbits de salut en relació a l’exposició al sol. Es repartiran 13.000 ventalls per fomentar la protecció solar i per un bany segur i més de 8.000 polseres identificatives per a infants.

La presentació de la campanya de platges coincideix amb el Dia europeu de la Prevenció del Càncer de Pell, i recorda que la protecció davant l’exposició al sol és clau per la salut.


L’objectiu és garantir la seguretat i salut a 113 platges durant la temporada de bany, que sumen 61,5 quilòmetres de platja vigilada des del Garraf fins al Maresme (amb l’excepció de la ciutat de Barcelona), en un territori de gairebé 1M d'habitants.


Polseres identificatives, ventalls i elements de senyalització
En el marc de la campanya  “Cuida les platges i cuida’t tu” la Diputació de Barcelona proporciona als municipis del litoral elements de senyalització per a una ràpida localització dels llocs de socors als banyistes i usuaris de les platges, cartells magnètics que informen de la situació meteorològica i de l’estat de la mar i de la platja (Infoplatges), 8.000 polseres per identificar els infants i facilitar la seva trobada en cas de pèrdua, que estaran disponibles als punts de socors, a més de 13.000 ventalls de cartró amb informació sobre mesures de protecció solar i per un bany segur. Finalment, i per als infants de 6 a 10 anys, s’edita el conte Els pirates de la platja per fomentar bons hàbits de salut durant el seu bany i minimitzar riscos tant al mar com a la sorra.


Tallers a centres escolars “Vigila amb el sol solet!”
Amb el lema Vigila amb el sol solet!, la Diputació de Barcelona ofereix als municipis tallers de sensibilització sobre hàbits saludables i protecció solar adreçats a escolars del cicle inicial de primària. Enguany se n’han programat al voltant de 150 en municipis de fins a 20.000 habitants, al llarg de l’any. Els tallers inclouen material divulgatiu amb recomanacions sobre com protegir del sol als infants, aprofitar els seus beneficis i evitar els riscos derivats d'una exposició excessiva.