Vés al contingut
1

Gran festa de commemoració del Centenari de la Biblioteca Serra i Moret

La Biblioteca Serra i Moret ha commemorat el seu centenari aquest dissabte amb una festa popular a l'entorn de la Biblioteca, els parlaments institucionals i la descoberta d'un mural històric de l'artista i dibuixant de còmic pinedenca, Míriam Bonastre. L'acte va estar presidit per l'alcalde de Pineda, Xavier Amor i el Director General de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat, Josep Vives, la regidora de cultura, Sandra Pérez i la directora de la Biblioteca Serra i Moret, Joana de Haro. Josep Vives va destacar la importància que fa cent anys la població de Pineda apostés per una biblioteca pública i que l'hagi mantingut fins ara, amb l'edifici actual del C/ Progrès.

 

Escolta AQUÍ les entrevistes

Mira AQUÍ el vídeo del mural

Mira AQUÍ totes les fotos

 

1
Les bibliotecàries de Pineda

 

Josep Vives, en el seu parlament, va fer referència a l'increment fins al 2% del pressupost de la Generalitat per a les polítiques culturals. També va parlar del Pla Nacional del Llibre i la Lectura, «per fomentar que activitats com les que es fan a Pineda que arribin a tot el territori». L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, va destacar el paper de les biblioteques com a eina de foment de la cultura i la llibertat. La regidora de Cultura, Sandra Pérez va posar en relleu el caire popular de la celebració i va destacar el mural de Míriam Bonastre.

 

A l'acte també van assistir Mònica Palacín, diputada i cap de l'oposició d'ERC-JxP, i regidors i regidores del govern i oposició, a més d'ex-regidors i regidores de cultura, com són Joan Rodés, Francesc Millán i Sonia Moraleda, actual regidora de Comerç i Turisme. Mònica Palacín, diputada i regidora d'ERC, posar en valor la celebració del Centenari, i el fet que el 1922 a Pineda és posés al centre els valors de la cultura i la formació. Mònica Palacín va dir que ara, en canvi, a Pineda cal denunciar que la biblioteca de Poblenou, després de quatre anys de la licitació de l'obra, no està acabada. La regidora de Junts, Noemí Llorens, va destacar el valor de la biblioteca com a eina de cultura per a tothom i es va posar a disposició del govern per fer totes les passes necessàries per desencallar l'obra de la Biblioteca de Poblenou.

 

En referència a les obres de reforma de la Biblioteca de Poblenou, l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha recordat que han tingut diversos problemes amb les empreses que havien rebut l'adjudicació de l'obra. Ha explicat que la darrera problemàtica ha estat per l'increment de preus de materials arran de la guerra d'Ucraïna, que han fet aturar l'obra, però ha anunciat que «en pocs mesos» es podrà enllestir.

 

1

 

1

 

La biblioteca Serra i Moret va néixer ara fa 100 anys a petició de l'escriptora i folklorista Sara Llorens, esposa de l'alcalde de l'època Manuel Serra i Moret per apropar la lectura als pinedencs. Va ser la setena biblioteca que es va construir a Catalunya. De la Festa del Centenari, dissabte va destacar la matinal d'activitats infantils i familiars, la fira d'intercanvi de llibres i els inflables, així com la nombrosa assistència de públic a la biblioteca durant tota la jornada. La Biblioteca va regalar una bossa commemorativa dels 100 anys.

1

1

 

1

1

 

1

 

1

 

1

 

1