Vés al contingut
1

El ple ordinari del mes de juny aprova el romanent de tresoreria de 4,5M€ que passen al pressupost vigent

 

Escolta AQUÍ el ple

Mira AQUÍ el ple (You Tube)

 

En el ple es va aprovar «el reconeixement extrajudicial de crèdits per les factures de l'any 2021". Aquest punt permetrà el pagament d'un conjunt de factures pendents de pagament del segon semestre de 2021 arran d'un problema a Tresoreria, algunes de les quals no van arribar per la plataforma electrònica, segons va explicar en el ple el regidor Javier Aguirre. Ara està solucionat i es podran pagar. PSC i Junts van votar a favor, mentre que ERC i Pineda En Comú es van abstenir. Com a assumptes urgents, es va donar compte de la liquidació del pressupost general de 2021. El tancament positiu del pressupost suposarà 4,5 M€ que es traspassen als comptes actuals, segons va explicar en el ple el regidor d'Hisenda, Javier Aguirre.

 

Els grups de l'oposició en van parlar en el ple. Van dir que hi ha romanent perquè hi ha despeses que s'haurien d'haver fet i han quedat pendents. El regidor d'ERC-JxP, Francesc Gil, va posar com exemple l'acondicionament del terreny de la futura escola de Poblenou. L'escoltem. El regidor portaveu de Pineda En Comú, Marcos Ortega, va dir que en aquest exercici havia hagut més ingressos, però alhora s'ha fet menys despesa, que s'hauria d'haver fet. La portaveu de EM-Junts, Noemí Llorens, ha dit que els preocupen les partides que els preocupen les partides que tenen a veure amb ajudar a la gent i no s'han gastat.

 

El regidor d'Hisenda, Javier Aguirre, va voler fer alguns aclariments, com per exemple distingir «despesa» de les «inversions» que són aspectes diferents del còmput del pressupost. També va remarcar que «la majoria de licitacions d'obres passen habitualment d'un pressupost a l'altre, a l'igual que passa a l'Estat o la Generalitat» perquè són obres que s'executen el diversos anys. Podeu escoltar íntegrament el debat al servei de ràdio a la carta (Minut 40' del ple)

 

 


Altres punts

El ple va aprovar una operació de finançament extern de la societat Via a Punt SL.


 

El ple de l'Ajuntament de Pineda va aprovar tres punts referents a la Política de seguretat i protecció de dades de l'Ajuntament, entre aquests la designació dels administradors de seguretat i la Política de Seguretat. Els punts van rebre el suport unànime de tots els grups municipals.


 

El ple va aprovar per unanimitat un punt dedicat a la declaració d'interès públic de la construcció d'un nou Centre d'Atenció Primària a Pineda, al C/ Tribala 11-13. Un tràmit necessari per la futura construcció del nou CAP que ha d'executar el Servei Català de la Salut de la Generalitat al terreny cedit per l'Ajuntament.

 

El ple va aprovar per unanimitat el calendari de Festes Locals del municipi per a l'any 2023 (28 i 29 d'agost). També es va aprovar per unanimitat l'adhesió a la Red Española de Ciudades Saludables de la Federación Española de Municipios y Provincias (RECS). Permetrà treballar programes conjunts, assessorament tècnic i accés als programes Next Generation, segons va explicar en el ple el regidor Santiago Macip

 


1

Torn obert de Paraules

 

ERC-JxP

Van preguntar sobre els serveis a les platges de Pineda, i sobre els passos subterranis a la platja en estat més deteriorat. Ho van fer proposant l'ús de la taxa turística per a les millores a la platja, enlloc d'esdeveniments com el Miss i Mister univers a Pineda. També van preguntar per la Flama del Canigó i pel fet que es va denegar fer una foguera a la plaça de les Mèlies. L'entitat La Tribala ho havia demanat en anys anteriors i s'havia denegat, i per això la fan a la platja. Ara ho havia demanat l'organització de la Revetlla a la plaça de les Mèlies. ERC també va preguntar sobre el funcionament de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i les dates de la cita prèvia, i sobre el pla d'asfaltat i quan arribarà al tram del camí del Mig entre la riera i el C/ Illes Canàries. També van preguntar per les licitacions d'obres com la de la Biblioteca de Poblenou a les empreses, i si es pot assegurar que no hi hagi problemes.


 

Pineda en comú

El regidor portaveu Marcos Ortega, de Pineda En Comú, va preguntar pel pla de prevenció d'incendis. També van preguntar per l'Ermita de Sant Rafael, per la que s'ha demanat un informe per una possible reconstrucció, i pel temps d'espera de la cita prèvia a l'OAC. També va posar damunt la taula el temps d'espera per determinats tràmits com llicències d'obres o d'obertura, i va demanar més personal per totes les àrees. Va fer un prec per poder millor servei des de l'Ajuntament


 

Junts

La regidora portaveu d'EM-JuntsxCat, Noemí Llorens va preguntar per l'ús de les xarxes socials per solucionar problemàtiques, enlloc dels canals habituals com les instàncies. També van preguntar per la Biblioteca de Poblenou i el Consell de Cultura. També per la tinença d'animals domèstics i pel civisme.

 

El ple va acabar amb un aplaudiment de comiat al secretari Municipal, que deixa el consistori.

1