Vés al contingut
1

Aquest dissabte es celebra la Revetlla de Sant Pere a la Plaça de Sant Pere Pescador

La revetlla començarà a 2/4 de 8 amb una recollida d’aliments per Càritas i l’ofrena en honor a Sant Pere Pescador. A continuació hi haurà havaneres i rom cremat amb el grup Faroners de Calella. A les 9 del vespre es farà el sopar popular que inclourà la coca de Sant Pere i el cava, i a les 10 de la nit es fa el ball de revetlla amb el grup de versions ‘The Sun Cats’.

Tots els actes inclouran servei de bar i també es faran diferents sortejos de productes d’establiments col·laboradors.

Els veïns del Raval de Mar conviden a tothom a celebrar la revetlla de Sant Pere aquest dissabte a la plaça de Sant Pere Pescador.

 

Una festa amb molta història

Una festa històrica que compta amb més de cent anys de tradició. Les primeres referències a l'Arxiu Municipal consten de 1904. La festa de Sant Pere representava la festa major del barri de pescadors, el Raval de Mar. I més encara perquè físicament estava separat del centre de Pineda, la zona del carrer Major, Sant Antoni i Ciutadans.

 

El cartell de la revetlla d'aquest any està inspirat en el gran mural publicitari que hi havia pintat a l'edifici del carrer de la Riera, 18-20, a la carretera N-II davant de l'Hotel Sabiote. A la paret pintada, s'hi feia publicitat de Pineda i de la seva 'gran playa' com a reclam pels primers banyistes i turistes dels anys 60. El mural va ser visible fins als anys 80, un record molt present pels veïns i veïnes de Pineda.

 

1