Vés al contingut
1

Èxit de participació a la Revetlla de Sant Pere de Pineda

 

La revetlla ha començat amb una recollida d’aliments per Càritas i l’ofrena en honor a Sant Pere Pescador. A continuació s'han pogut escoltar havaneres amb els Faroners de Calella, i rom cremat. Les colles han pogut sopar i menjar la coca i el cava, i seguir l'actuació de la banda ‘The Sun Cats’. Un cop més ha estat un èxit de públic.

 

1

 

Una festa amb molta història

Una festa històrica que compta amb més de cent anys de tradició. Les primeres referències a l'Arxiu Municipal consten de 1904. La festa de Sant Pere representava la festa major del barri de pescadors, el Raval de Mar. I més encara perquè físicament estava separat del centre de Pineda, la zona del carrer Major, Sant Antoni i Ciutadans.

 

El cartell de la revetlla d'aquest any està inspirat en el gran mural publicitari que hi havia pintat a l'edifici del carrer de la Riera, 18-20, a la carretera N-II davant de l'Hotel Sabiote. A la paret pintada, s'hi feia publicitat de Pineda i de la seva 'gran playa' com a reclam pels primers banyistes i turistes dels anys 60. El mural va ser visible fins als anys 80, un record molt present pels veïns i veïnes de Pineda.