Vés al contingut
1

Es celebra a Pineda la jornada nacional d'ERC 'Parlem de ciutadania des d'arreu del país'

Fotos. Ràdio Pineda

 

Escolta l'entrevista Maria Dantas

 

Escolta l'entrevista Hugo Guffanti

 

Escolta l'entrevista a Mònica Palacín

 

La Comissió Sectorial Nacional d’Esquerra Republicana ha organitzat a Pineda la jornada 'Parlem de Ciutadania'. S'hi han fet dues taules de debat sobre les accions dels municipis per generar igualtat d'oportunitats i sobre la igualtat d'oportunitats. Ha comptat amb diputats i diputades al Congrés de Madrid, membres de l'executiva d'ERC, regidors i regidores de diverses ciutats catalanes i altres càrrecs del partit.

 

1

 

Hugo Guffanti ha explicat que «volen posar en valor l'ADN dels republicans, que és aconseguir que tothom tingui les mateixes oportunitats». També ha dit que «han volgut celebrar a Pineda una jornada que expliqui els valors republicans». Ha afegit que «és igual la religió o l'origen de cadascú». Ha explicat que «fins i tot dins del país hi ha desigualtat molt importants i volen posar de manifest que tothom té els mateixos drets».

 

La jornada s'ha fet avui dissabte amb obertura a càrrec del president i regidor pinedenc d'ERC-JxP Hugo Guffanti, Núria Camps, presidenta de la Comissió Sectorial de Ciutadania i Migracions, i Maimouna Sabally, membre de l'executiva. També és destacada la xerrada que ha fet Maria Dantas, diputada al Congrés de Diputats i responsable del partit de migracions i fronteres.

Ha explicat que «des del Congrés treballen per la igualtat entre les persones i encara hi ha molta feina per fer». Ha afegit que «l'Estat té les competències i hi ha molt de marge per millorar, també a nivell europeu». Ha dit que «ha pogut visitar Melilla i la frontera després de la situació que es va produir ara fa tres setmanes, amb desenes de persones mortes». Ha dit que «és inacceptable i una barbaritat».

 

Ha dit que «els governs europeus però també els africans, tenen responsabilitats davant la situació de migració que s'ha creat». Ha afegit que «les persones mortes fugien del seu país per situacions molt dolentes i perilloses». Dantas ha explicat a Pineda que «Europa ho estat fent malament en relació a les fronteres i migracions i ERC és molt crítica amb la situació actual i eliminar la 'Llei Mordassa'».

 

1

 

1
Maria Dantas

 

La diputada al Parlament i regidora portaveu d'ERC-JxP Mònica Palacín, ha tancat l'acte i ha dit que «volen treballar des de tots els àmbits i això passa per tenir gent diversa a tot arreu». Ha dit que «ERC sap que el país està format per homes i dones de procedència diversa i volen tenir la seva representativitat». Ha explicat que «les ponències han estat molt destacades» i ha valorat que el president local Hugo Guffanti, membre la sectorial del partit, ha fet molta feina per acollir la jornada a Pineda i li ha agraït la seva tasca al capdavant del partit a Pineda.

 

1

 

1

 

La jornada ha comptat amb càrrecs importants de tot el Principat de Catalunya i el País Valencià.

La cloenda ha anat a càrrec d'Agnès Rotger, secretaria de Drets Socials i Ciutadania i també Robert Masih, senador i també de Mònica Palacín, diputada al Parlament de Catalunya i portaveu d'ERC-JuntsxPineda.

L'acte s'ha fet a l'Auditori de Pineda.