Vés al contingut
1

Els Gegants seran els protagonistes de la XXXVI Trobada que arriba dissabte a Pineda amb 35 figures diferents

 

Els Gegants de Pineda celebren el seu 36è aniversari i estrenaran un nou ball genuí de la colla pinedenca. Es tracta d'un ball que ha creat la mateixa colla del Vals-Jota, una peça clàssica de la música popular.

La trobada comptarà amb 10 colles geganteres i més de 35 figures diferents. Enguany es podran veure per primer cop els gegants del Casc Antic de Barcelona i els de Sarrià. També hi seran els gegants de Malgrat de Mar, Canet de Mar, Santa Susanna, Tordera, Gualba, Els Salanc'aires, els de Tuir, Peralada i els de Pineda.

En total, 10 colles de gegants i evidentment, els amfitrions, en Guerau I i l'Ermessenda de Montsoriu, els Gegants de Pineda, acompanyats de la Dauna, en Pinet i la Raquel. Fa dos anys que es no es fa cercavila de gegants arran de la pandèmia i per fi, tornen.

 

El dibuix del póster ha anat a càrrec de l'artista i dissenyador gràfic Gerard Casanova, i que representa un esbós del primer disseny original dels Gegants de Pineda i de com havien de ser les figures que finalment van ser construïdes per Manel Casserras del famós taller de Solsona.

 

1


 

Estrena d'un nou ball de la colla pinedenca, els 'Vals-Jota'

La plantada es farà com cada any a la plaça de Sant Pere, dissabte a 2/4 de 7 de la tarda, la cercavila començarà a 2/4 de 8, i el ball final es farà a la Plaça de les Mèlies al voltant de les 9 del vespre amb el ball de lluïment de cada colla. En aquest moment la colla estrenarà el nou ball creat per la colla de Pineda que es podrà veure per primer cop.

 

1

 

Reproducció d'uns gegants de fusta pels infants

Enguany s'ha fet un record que és una reproducció dels Gegants de Pineda en fusta, en un estil molt infantil. Les figures són peces fetes a mà per la Eva Canals, una artista de Granollers.

Si voleu encarregar una figura dels Gegants de Pineda ho podeu fer a aquest correu electrònic

gegantspinedademar@hotmail.com

 

1