Vés al contingut
1

El Ple Municipal engega el projecte d'un pas per a vehicles sota la via del tren entre Pineda i Santa Susanna

 

Escolta el ple municipal de setembre

 

Escolta l'alcalde de Pineda Xavier Amor

 

L'Ajuntament de Pineda ha reservat una partida de 70.000€ per a poder fer un pas soterrat sota la via del tren entre Pineda i Santa Susanna. El PSC i PEC i hi ha votat a favor, mentre que ERC-JxP s'ha abstingut malgrat estar d'acord amb la finalitat de la partida. EM-Junts també s'han abstingut «per coherència amb les modificacions de crèdit» segons ha dit la seva portaveu. Recordem que el projecte executiu per fer l'obra ja és a punt i forma part del projecte Next Generation. La modificació de crèdit dotarà de pressupost el pas sota la via entre Pineda i Santa Susanna, a la zona de la Llàntia. És un projecte amb un cost de més de 4M€ amb el suport del Ministeri i els Fons Next Generation i d'ADIF que pagarà part de les obres.


 

Pel moment, es reserva una partida de 70.000€. El projecte executiu ja és a punt i forma part del projecte Next Generation. Ens faltaven 2M€ de finançament i el Ministeri, a través d'ADIF, ho farà. L'alcalde ha dit que «el projecte s'ha fet amb celeritat i ja està projectat».

 


 

Pineda s'adhereix a l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya

El ple ha tractat diversos punts en relació amb la Seguretat de la Informació i Protecció de Dades. Destaca l'adhesió de l'Ajuntament de Pineda de Mar al conveni de col·laboració entre l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i les Entitats Locals i la designació del responsable de l'administració electrònica i del servei d'Identificació Digital.


 

Altres punts

El ple ha fet l'elecció de la Jutgessa de Pau substituta, per al període 2022-2026 que és Eulàlia Moral i Ajadó. Va ser votat per unanimitat. Moral va ser regidora per ERC a l'Ajuntament de Pineda i al ple es va destacar «la seva implicació en la vida social de Pineda».

Un altre punt destacat ha estat l'aprovació del Compte General de l'Ajuntament de Pineda de 2021, el que suposa el tancament de l'any en matèria econòmica.

El ple també aprova algunes modificacions de crèdit i la modificació de la Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament de Pineda.

També ha aprovat el Pla de Treball proposat pel Consell Comarcal del Maresme en relació amb l'ampliació del servei en matèria de recollida de residus per ampliar les illes de reciclatge a Pineda i passar de 80 a 120.

 

L'Ajuntament també s'ha adherit a la Central de Compres de la Generalitat que Catalunya que pot servir per obtenir a millor preu molts serveis de l'Ajuntament. S'ha aprovat per unanimitat.


 

El ple també ha aprovat l'adhesió a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores i les bases reguladores dels Premis Ombú 2022. Aquests punts es van votar per unanimitat de tots els grups municipals.

 

Torn obert de paraules

ERCxJxP va preguntar en el ple per Can Carreres. En concret, la regidora Mònica Palacín va expressar la preocupació per una casa okupada que genera diverses problemàtiques als veïns i on hi ha també animals, un cas en mans de la policia. També van preguntar per la Festa Major i pels estands buits de les entitats, amb una davallada de demanda. Es van debatre com a causes l'elevat cost econòmic que han d'assumir les entitats per l'espai i la manca de voluntariat per atendre'ls. La regidora Carmen Vila va preguntar per l'Escola Antoni Doltra, on hi ha unes aules dels mòduls que no es poden utilitzar. La regidora de Cultura, Sandra Pérez, va dir que la part que havia de fer l'Ajuntament ja està feta, i que la part que falta de l'obra està pendent per part del Departament d'Ensenyament.

El regidor Francesc Gil va preguntar pel desenvolupament del Pla Parcial Número 1 en relació amb el Pla Urbanístic de Revisió del Sol no sostenibles que afecten tot el litoral, des de Malgrat de Mar a Alcanar. Ara està en exposició pública per part de la Generalitat i suposa la reducció de 1200 habitatges més en la futura construcció d'habitatges prevista inicialment. ERC També va fer un prec al govern perquè es faci complir la normativa pel que fa a l'aparcament de les motos en alguns punts de Pineda.


 

El regidor de Pineda En Comú, Marcos Ortega, va preguntar al govern sobre les queixes veïnals pels sorolls a l'estiu que generen les activitats musicals fins la matinada, especialment en els barris propers a les guinguetes de la platja. El govern va respondre que s'ha posat sancions i que ara s'està estudiant que fer de cara a la propera temporada. Marcos Ortega també va preguntar per la manca de personal en diferents serveis municipals, però va fer incidència en Benestar Social. També va preguntar per les obres del pont de la Riera, al Camí del Mig, que ja tenen el projecte fet i ho ha de tirar endavant una empresa contractada per l'Ajuntament. Un altre qüestió que va posar damunt la taula és el futur de l'Ermita de Sant Rafael, encara en estudi, i el Pla de Reconstrucció Social i Econòmic de Pineda, que ha de treballar per àrees i comissions.


 

Noemí Llorens va preguntar sobre el Pla Estratègic de Serveis Socials de la Generalitat. Va demanar per la previsió d'atenció en el cas de Pineda i com es pot incrementar el servei. També ha demanat la neteja dels embornals dels carrers de Pineda i el seu manteniment ja que segons ha dit «algunes fan soroll i estan en mal estat». També ha alertat sobre «aldarulls a la plaça Espanya on hi ha hagut baralles darrerament». Ha demanat tornar a tenir mediadors pels joves que creen molèsties als veïns. Noemí Llorens també demana un millor manteniment de la Rambla de Catalunya. Finalment ha preguntat per la competició 'The Cup' que s'ha celebrat a Pineda i ha demanat un informe detallat del resultat de la competició i quin retorn ha tingut pel municipi de Pineda.

 

El ple el podreu seguir en directe per www.radiopineda.cat, Canal YouTube de l'Ajuntament de Pineda i també a l'APP de Ràdio Pineda per a mòbils i tauletes., en directe i a la carta. El ple començarà a les 5 de la tarda.