Vés al contingut
1

El teatre pinedenc entrega el Premi Centre Cultural i Recreatiu a Joan Caimel «per la seva estima a l'entitat»

 

Joan Caimel és una persona molt vinculada al Centre, membre de l’equip fundador de l’Escola de teatre Artur Iscla, actor, i col·laborador de tota la vida. També és el fotògraf de totes les activitats que es celebren al Centre Cultural, i a tota la vida associativa i cultural de Pineda. L'entrega del premi durant la Diada del Centre, va anar a càrrec de la presidenta del CCR, Ester Deprius. Joan Caimel va agrair aquest reconeixement i es va mostrat molt content de rebre el guardó.

 

El reconeixement a Joan Caimel s'ha fet en l'acte central de la Diada del Centre. La presidenta del Centre Cultural, Ester Deprius, ha explicat a Ràdio Pineda que el moment ha estat molt emotiu, pel premi i també per la reacció del públic. Ester Deprius ha parlat també del conjunt de l'acte de presentació de la nova temporada de teatre 2022-2023, i s'ha mostrat molt satisfeta, pel conjunt i pels moments emotius i divertits.

La regidora de Cultura, Sandra Pérez, va destacar l'acte d'inici de temporada i també el reconeixement a Joan Caimel.

 

1

 

 

1

 

 

1

 

 

A la tarda es va presentar Codi Roig, la nova obra de teatre del CCR. Aquesta obra també serà portada a diferents concursos de teatre arreu de Catalunya.

Per Nadal s'ha anunciat la nova edició de 'The Pastorets', la versió musical dels Pastorets, amb direcció de Xevi Gómez, Pere Gómez, Mar Morell i Rubén Espinosa a la direcció musical. Enguany es faran més funcions i amb l’aforament total, ja sense restriccions i una funció que serà benèfica.

El mes de març, la Companyia del CCR, estrenarà una nova producció dirigida per Rafa Ibáñez, 'El Florido Pensil nenes' que es representarà el març i abril i serà l’obra que representarà en el CCR per La Mostra.

També s'han explicat les cloendes de l’Escola de Teatre Artur Iscla. I de cara a la tardor de 2023, arribarà un nou musical dirigida per Pol Beltran i la direcció musical de Rubén Espinosa. Serà 'Assassinat a l'Orient Express'.

 

1

 

1
 

42è Concurs de Teatre Amateur Premi Vila de Pineda

Pel que fa al 42è Concurs de Teatre Amateur Premi Vila de Pineda, s'han seleccionat 5 grups teatrals de 50 propostes rebudes per participar. Aquest és el calendari:

22 de gener de 2023. Grup de Teatre del Centre d’Arbucies amb “Enigmàtic” de Jordi Ferragut i direcció de Marta Fàbregas.

29 de gener de 2023. Associació Artística El Centru de Canet amb “La reina de bellesa de Leenane” de Martin McDonagh, i direcció de Quim Dotras.

5 de febrer de 2023. Grup Deixalles81 de Sant Feliu de Codines amb “El diari d'Anna Frank” de Rafael Aguilar. Direcció de Josep Canet.

12 de febrer de 2023. La Garnacha Teatro de Logroño amb “Mujeres, teatro a la carta”, de Fernando Sáez Aldana. Direcció de Vicente Cuadrado.

26 de febrer de 2023, Inestable Ceretana de Teatre de Puigcerdà amb “Records del 36” de Teresa Pérez de Rozas i Xavier Piguillem. Direcció Xavier Piguillem.


 

MNTA

A més de la presentació del Concurs i les produccions pròpies també s'ha presentat La Mostra amb Ramon Costa, en representació de la Federació de grups de Teatre Amateur de Catalunya. S'ha presentat el primer fòrum de teatre amateurs en llegues greco-llatines que es celebrarà a Pineda de 21 al 23 d’octubre, i La Mostra es farà de 28 d’abril a l’1 de maig del 2023.

Xevi Gómez ha parlat de l'èxit de l’11 edició dels Arts d’estiu, l’any de la tornada a la normalitat, i seguir apostant per anar de la mà de la productora The Project. També ha estat un èxit la nova temporada del Casal d’Estiu Tespis. Durant la gala de presentació també van parlar la Sílvia Vidal i Jaume Casals, que aquesta temporada s’incorpora a la direcció de l’escola de Teatre. A l’acte, presentat per la Aina Rite i la Carmen Montoya, les dues monges del Campamento La Brújula, també hi van actuar els alumnes de l’Escola de Teatre Artur Iscla amb un número musical.