Vés al contingut
1

Pineda participarà en el Cicle de Passejades per a la Gent Gran impulsat per la Diputació de Barcelona

 

 

Enguany el cicle consisteix en la realització de 4 sortides a diferents indrets del territori en les quals es faran servir bastons de nòrdic per a la realització de les passejades. També es durà a terme una cloenda on tots els municipis participants es trobaran per realitzar una jornada plena d’activitats encara per determinar data i població.


 

És una activitat oberta, enfocada a persones que superen els 60 anys i que estiguin habituades a realitzar activitat física de manera regular, i de caràcter gratuït. Les passejades estan adaptades a les possibilitats i les necessitats del col·lectiu de gent gran, són suaus i assequibles, i majoritàriament discorren per pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans on hi ha més circulació de vehicles.

 

1
 

Aquestes passejades donaran inici majoritàriament a les 9:00h del matí i finalitzen al voltant de les 14:00h de la tarda, i es camina un total aproximat de 3-4 hores, amb distàncies que, en funció del desnivell i del recorregut de cada localització, es troben sempre entre els 6 i els 8 kilòmetres. Durant el recorregut es van realitzant diverses parades, algunes de caire cultural, natural o simplement per dosificar els esforços dels participants.

Els objectius d'aquesta activitat són oferir un element dinamitzador i motivacional, donar a conèixer diferents entorns geogràfics de la província i viure la natura de forma totalment adaptada a les possibilitats dels usuaris, motivar l'aprenentatge i l'intercanvi de coneixements sobre la natura, fomentar l'interès entre la gent gran per realitzar caminades amb certa regularitat, incidint en els hàbits saludables, i fomentar les relacions de grup i interpersonals en un ambient natural i adaptat a les necessitats de cadascú.


 

Pineda forma part d’un grup de 4 municipis format per Balsareny, Sant Pere de Riudebitlles i Castellbell i el Vilar Cada municipi farà d’amfitrió en una ocasió i rebrà als altres 3 en una jornada dissenyada per donar a conèixer els espais naturals i culturals de cada territori als 3 municipis convidats, que estaran conformats per un màxim de 54 persones cadascú. La programació del cicle serà la següent:


 

- Balsareny: 29 de novembre de 2022

- Sant Pere de Riudebitlles: 21 de febrer de 2023

- Pineda de Mar: 15 de març de 2023

- Castellbell i el Vilar: 13 d’abril de 2023


 

Des de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Pineda de Mar s'han articulat les inscripcions a través dels Casals d’Avis de les Mèlies i de Poblenou, on hauran d'adreçar-se tots aquells que vulguin participar per formalitzar la seva inscripció, aproximadament dintre dels 15 dies anteriors a cada sortida. L’equip bàsic que ha de portar cada participant és: roba còmoda, calçat adequat, gorra i ulleres de sol, 1 litre d’aigua, carmanyola per esmorzar i bastons. L’Ajuntament posarà a disposició dels participants alguns bastons per a les persones que no en disposin.