Vés al contingut
1

Ha mort Rosa Buch, regidora a l'Ajuntament de Pineda els primers anys de la democràcia

El president Jordi Pujol, amb Josep Aragonès i Rosa Buch.

Fotos d'arxiu: Junts Fotos actuals: Ràdio Pineda

 

Rosa Buch i Montpeyó va ser fundadora i presidenta de Convergència i Unió a Pineda i segons ha publicat avui Junts per Catalunya, «va ser una dona pionera, valenta, emprenedora, forta, contundent i avançada al seu temps». A les primeres eleccions democràtiques als Ajuntaments, el 1979, va ser la número 6 de la llista de CiU. Al segon mandat, del 1983 fins el 1987, va ser regidora de Cultura a l'Ajuntament de Pineda amb l'alcalde Josep Aragonès.

Rosa Buch era la cap de llista de CiU el 1983 i va formar govern amb Unió de Pineda de Mar, partit local liderat per Josep Aragonès i Montsant. Aquella coalició va governar Pineda fins el 1987 en que els va succeir Josep Lluís Fillat i Claver com a alcalde pel PSC.
Va ser una persona que mantenia grans converses i era una gran defensora de de les seves opinions. En el ressorgiment de la democràcia ella va fer història, ja que era de les poques dones que estava en política.

 

1

 

1

 

1

 

1


 

El maig de 2016 també va rebre un reconeixement per part de l'Ajuntament de Pineda amb motiu dels 50 anys de la Merceria Victòria, en l'acte d'homenatge al comerç que celebra el cinquantenari a la població. Va rebre el guardó de mans de l'alcalde, Xavier Amor i la llavors regidora de comerç Carme Aragonès.

 

1
 

1

 

El CCR també ha fet una nota de condol. Ha destacat que «sempre va ser sòcia del centre, molt afeccionada al teatre i a totes les activitats del poble». Coincidint amb el seu càrrec de regidora de Cultura, va formar part del jurat qualificador del Concurs de Teatre, Premi Vila de Pineda de Mar, en la legislatura de 1983 al 1987.


 

El funeral per la Rosa, es celebrarà a la Parròquia de Santa Maria de Pineda, aquest dimarts a les 10 del matí.

 

 

Llistes electorals del 1983. Fotos: BOP


1