Vés al contingut
1

Els pastissers volen igualar les vendes de tortells del 2019

 

El clàssic de massapà continua sent el més venut però guanyen força el de la nata i de crema. Els pastissers catalans encaren el dia de Reis amb perspectives "molt bones", amb l'expectativa de vendre entre 900.000 i un milió tortells, una xifra similar a la del 2019, segons ha explicat el president del Gremi de Pastissers, Antoni Bellart, a l'ACN. El més venut continua sent el clàssic tortell de massapà, i el segueixen el de nata i el de crema. El preu dels tortells serà lleugerament superior respecte de l'última diada de Reis, entre un 2% i un 3% més cars.


 

Els tortells artesans enfront dels tortells industrials

"És un altre tipus de nata", segons ha dit el Gremi de Pastissers sobre el tipus de farcit que porten els tortells de nata d'algunes de les grans cadenes de supermercat, molts dels quals es troben fora de les neveres, un fet que no es produeix en el cas dels tortells artesans.

Per la seva banda, el president del Gremi de Flequers, Jaume Bertran, celebra l'auge de consumidors que busquen productes i processos de producció més elaborats. "Hi ha un grup del mercat que busca bon menjar, ecològic i de proximitat i això ens afavoreix als que produïm artesanalment", conclou el president del Gremi de Flequers.