Vés al contingut
1

L'Escola Montpalau de Pineda busca voluntariat per participar al projecte LECXIT de comprensió lectora

 

Escolta l'entrevista a Marta López

 

Dins del projecte Lecxit promogut per la Fundació Bofill, es vol impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora dels infants de 4t de primària. A Pineda es farà un programa per a potenciar la comprensió lectora per a diversos infants i hi participarà l'Escola Montpalau. La directora del programa, Marta López, ha dit que «es demana el compromís a les persones voluntàries per acompanyar en la lectura dels infants». En concret, es busquen 10 persones voluntàries de Pineda compromeses amb la lectura, que de gener a maig vulguin dedicar una hora setmanal a un infant. Es faran 20 sessions serien els dimecres a la tarda una hora, a partir de 2/4 de 5, amb els nens i nenes de 4t de primària.

Les persones interessades us podeu posar en contacte amb l'escola Montpalau de Pineda.


 

Voluntariat per compartir una estona de lectura amb infants

El LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena la lectura, comptant amb la tasca dels voluntaris i  la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

Marta López ha dit que segons els estudis de la Fundació Bofill «1 de cada 7 alumnes té dificultat per la comprensió lectora, que no l'ajudarà en la seva formació futura».

El projecte es va iniciar el curs 2011-2012 i aquest curs es du a terme en més de 150 Punts LECXIT d'arreu de Catalunya.

Al final del curs es fa una valoració del projecte amb els infants que hi han participat.


 

https://lecxit.cat/


 

Podeu fer-vols voluntaris a https://lecxit.cat/vull-ser-voluntari-a/?utm_source=paidsearch&utm_medium=local&utm_campaign=voluntariat