Vés al contingut
1

Can Carreras, pendent de la solució per les aigües brutes i la reparcel·lació

Can Carreras. Foto: Ràdio Pineda

 

L'AAVV El Mirador de Can Carreras demana solucions a l'Ajuntament de Pineda per abocaments d'aigües brutes de la Urbanització. Per la seva part, l’Ajuntament ha redactat dos projectes de construcció de depuradores, que han estat enviats a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) pel seu vist-i-plau.

 

Precisament, coincidint amb el ple de dilluns, representants de l'AAVV El Mirador de Pineda de Mar es van concentrar a les portes de l'Ajuntament i van assistir al plenari. Demanen la licitació de les aigües brutes de la urbanització, una obra que s'havia de fer el 2019 pressupostada en 2,5 M€. Una part de Can Carreres ja està canalitzada correctament i connectada a la xarxa de clavagueram, però l'altre no. Ho han explicat a Ràdio Pineda Sonia Gómez i José Luis Ezcurra, de l'AAVV

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a l'AAVV El Mirador

Escolta AQUÍ l'entrevista a la 1a Tinent d'Alcade, Sílvia Biosca

 

 

Pel moment, l'Ajuntament té previst instal·lar minidepuradores. Ha presentat dos projectes a l'ACA. El primer té un pressupost de 160.000 euros, està pendent del vist-i-plau definitiu, ja què l’ACA ha demanat unes correccions que ja han estat traslladades a AGBAR. El segon projecte té un pressupost de 37.500 euros i ja és en mans de l'Agència Catalana de l'Aigua perquè emeti el seu informe previ. Tant bon punt l’ACA doni llum verda als dos projectes, l’Ajuntament licita les obres de les depuradores. La primera tinent d'alcalde, Sílvia Biosca, ha dit que és una solució provisional, ja que només es podrà solventar definitivament quan es pugui legalitzar la urbanització.

 

La reparcel·lació de Can Carreras

L'Ajuntament de Pineda ha fet públic un comunicat que recull que el pla de reparcel·lació de can Carreras està aturat des de l’any 2015 i fins el 2021, com a conseqüència de la impugnació al jutjat realitzada pels veïns i veïnes de la urbanització. Una vegada hi ha hagut sentència, que ha estat favorable al projecte presentat per l’ajuntament, els serveis tècnics municipals han pogut reactivar tota la tramitació dels treballs per licitar la redacció del pla de reparcel·lació. Aquest pla és necessari per resoldre totes les problemàtiques de Can Carreras, amb diners de les partides que vénen traspassades del pressupost del 2022. Ho ha explicat la primera Tinent d'Alcalde, Sílvia Biosca.

 

Can Carreras va néixer als anys 60 sense pla urbanístic. Es va anar urbanitzant amb la legislació d'aleshores, però als anys 80 es van prohibir definitivament les llicències de noves construccions. En aquell moment es van fer algunes cases sense permís. Actualment, la majoria de les finques i habitatges estan legalitzades, tot i que els veïns reconeixen que algunes finques estan en una situació no regulada.

 

1
Veïns de Can Carreras, a les portes de l'Ajuntament abans del ple de dilluns. Foto: Ràdio Pineda

 

Aquest matí s'ha fet una reunió a l'Ajuntament de Pineda per mirar d'avançar en les millores a Can Carreras.