Vés al contingut
1

Absolt el cap de la Policia Local de Pineda acusat d'amenaces a l'hoteler que allotjava policies nacionals l'1-O

 

ACN

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha absolt Carles Santacreu. La secció sisena de l'Audiència de Barcelona considera provat que era present a la discussió que van tenir l'hoteler i el tinent d'alcalde i l'exregidora jutjats pels mateixos fets, però la sentència subratlla que no va tenir cap intervenció en les converses. Tampoc queda acreditat que tingués coneixement íntegre del que s'havia dit.

 

Pel que fa als dos càrrecs municipals del PSC, van acceptar un any de presó i d'inhabilitació en un acord amb la Fiscalia durant la primera sessió del judici. El cap de la Policia va rebutjar un acord del mateix tipus, i va negar durant el judici que cap regidor del consistori amenacés davant seu el responsable de l'hotel per fer fora els policies nacionals que s'hi allotjaven l'octubre del 2017. El policia va assegurar que la conversa amb el director de l'hotel va ser tensa, però va subratllat que no se'l va amenaçar. Si hagués estat així, va afegir, hauria cridat a l'ordre els dos polítics i hauria obert diligències policials. A més, va assegurar que ell ha estat condecorat per la Policia Nacional per haver adequat un aparcament per a les furgonetes dels antiavalots.

 

De la seva banda, el tinent d'alcalde de Pineda de Mar, Jordi Masnou, i l'exregidora Carme Aragonés, van acceptar un any de presó i d'inhabilitació en un acord amb la fiscalia. L'acord rebaixava la pena demanada inicialment, de tres anys. En ser una pena d'un any, no han d'ingressar a presó.