Vés al contingut
1

D'aquí a tres mesos justos, es celebraran les Eleccions Municipals 2023

 

Foto d'arxiu.

 

Diversos partits ja han anunciat els seus candidats o candidates, i s'han fet també les presentacions públiques. Els resultats de les eleccions també serveixen per a configurar la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme.


PSC

El PSC tindrà com a candidat a Xavier Amor, que repetirà com a candidat a l'alcaldia per quarta vegada consecutiva. Amor ha presentat públicament la seva candidatura en un acte al Centre Cívic Poblenou el passat 11 de febrer. Actualment el PSC té 12 regidors a l'Ajuntament de Pineda i governa amb majoria absoluta. No ha fet públic encara la llista de persones que l'acompanyaran a la candidatura del 28 de maig.

 


ERC-JXP

ERC-JxP té com a candidata a l'alcaldia a la regidora portaveu Mònica Palacín. La presentació oficial es va fer el 19 de gener en un acte a l'Auditori on es va fer públic que Meritxell Mateu serà la nº 2 de la candidatura. No ha fet públic encara la llista que l'acompanyarà, que s'ha aprovat per l'Assemblea d'ERC el passat 22 de febrer en un acte amb la militància. Palacín és diputada al Parlament de Catalunya i presideix la Comissió de Peticions del Parlament i forma part de la comissió d'Ensenyament. Actualment el grup d'ERC té 7 regidors/es a l'Ajuntament de Pineda i és el principal grup a l'oposició.


PINEDA EN COMÚ

Pineda en Comú no ha presentat encara la candidatura, i es farà el proper 18 de març en un acte a l'Auditori. El seu actual regidor és Marcos Ortega que va obtenir un representant a les darreres eleccions.

 

JUNTS X CAT

Junts per Catalunya té actualment una regidora a l'Ajuntament de Pineda. La seva candidata és Noemí Llorens que repetirà al capdavant de la candidatura un cop ha estat ratificada per la seva assemblea. Encara no ha anunciat l'equip que l'acompanyarà a la candidatura.

 

PP

El PP ha fet públic que el candidat tornarà a ser Diego Sánchez tal i com ho va ratificar la seva Junta Local ara fa uns dies. El divendres dia 10 de març presentarà la seva candidatura en un acte a l'Auditori a les 8 del vespre. No ha fet pública encara la llista que l'acompanyarà ni tampoc el seu programa electoral. Diego Sánchez va entrar el 2003 en política local. A les darreres eleccions no va obtenir representació a l'Ajuntament de Pineda.


 

ARA PACTE LOCAL, PINEDA ENDAVANT

Es un acord general entre el PDeCat i Ara Catalunya que vol presentar llistes a diversos municipis com ara Pineda. El seu cap de llista a Pineda és David Torner. La seva número 2 és Carme Blanco i la formació es van presentar en un acte a Pineda el 19 de novembre passat amb l'objectiu de tenir representació a l'Ajuntament de Pineda.


 

UNITS PER AVANÇAR

Units per Avançar es van presentar el 2019 però no va obtenir representació municipal a l'Ajuntament. El seu cap de llista a Pineda és Joan March i ha manifestat la intenció de presentar-se a les Eleccions Municipals però la formació encara no ha fet cap presentació pública de la llista o el candidat.


 

VOX

Vox va anunciar que presentaria candidatura a les eleccions a Pineda però a hores d'ara no ha presentat candidat. A les passades eleccions es va presentar sense obtenir representació municipal.