Vés al contingut
1

Nova sala de parts naturals a l'Hospital de Calella: «Les dones demanaven un espai més humà i confortable»

L'Hospital de Calella ja té una sala per a parts naturals. L’espai està dirigit a les dones que tenen embarassos sense complicacions i es preveu un part i naixement de baix risc. El nou equipament ha tingut un cost de 250.000 euros i ha permès tenir una sala moderna i adaptada a les necessitats de les gestants perquè puguin donar a llum en un ambient íntim, còmode i acollidor.

 

La cap de servei de Ginecologia i Obstetrícia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Dra. Marta Gonzàlez, destaca la importància de comptar amb una sala com aquesta en un hospital comarcal. Ha explicat que durant molt de temps han estat escoltant a les dones, que demanaven un espai més humà i confortable i també alternatius a la epidural. Ha aclarit que «No sempre es podrà portar a terme aquest tipus de part. Sempre la prioritat ha de ser la criatura i la mare si hi ha urgència”

La cap de llevadores, Cristina Torres, ha dit que és important «que la dona tingui opcions, respecte cap a les necessitats d'elles». Ha dit que «la seguretat i el relax d’aquestes sales fan que les coses flueixin.

L’espai està adequat amb una banyera, un bany amb dutxa, un llit per descansar o utilitzar durant el part, una liana, una cadira de parts i una pilota. Així mateix, els llums són regulables, hi ha fil musical i les parets s’han pintat de color terra amb l’objectiu d’oferir un entorn càlid, de calma i tranquil·litat. L’obertura de la sala s’emmarca en l’estratègia de l’atenció al part respectat que es treballa des del servei de Ginecologia i Obstetrícia, i se suma a iniciatives ja engegades al centre que garanteixen la humanització del procés de part.

 

1

 

 


 

Inauguració

Aquest dijous 16 de març s’ha portat a terme la inauguració del nou espai. A l’acte hi ha assistit el director de sector sanitari Girona Sud, Salvador Campasol; l’alcalde de Calella, Marc Buch, la cap de Servei de Ginecologia i Obstetrícia de la Corporació, Dra. Marta González, i la cap de llevadores, Cristina Torres. L’acte ha començat amb una visita de les autoritats a les instal·lacions del centre i ha continuat amb una presentació del projecte per part de les responsables del servei a la sala d’actes de l’hospital.


 

Més info de la inauguració: https://salutms.cat/lhospital-sant-jaume-de-calella-inaugura-una-sala-de-parts-natural-amb-banyera-per-atendre-parts-a-laigua-2/

 

1