Vés al contingut
1

Marcos Ortega presenta la seva candidatura a l'alcaldia de Pineda «per una altra manera de fer política i no vendre fum»

 

Escolta aquí l'entrevista

 

 

Pineda en Comú-Podem ha presentat la seva candidatura en un acte a l'Auditori al costat de la diputa al Parlament Núria Lozano, el diputat al Congrés de Madrid, Joan Mena i l'equip que l'acompanyarà. Marcos Ortega ha dit que «es una candidatura de diferents perfils, que representa diferents edats i de diferents barris de Pineda». El candidat Marcos Ortega ha dit que els eixos principals del seu programa són la millora de l'espai públic, més seguretat i civisme, més atenció cap als ciutadans, la dinamització de l'economia i el comerç local, i l'impuls cap a la transició energètica i ecològica. També ha explicat que «el seu equip ja fa temps que s'ha posat a treballar».

 

Ha defensat «la seva manera de fer política i i no vendre fum» i ha dit que «vol actuar a tots els barris per millorar el seu estat, per això, proposa partides econòmiques cada any per arreglar espai públic de Pineda, en 4 anys estarà tot arreglat». També ha dit que «una prioritat és arreglar el passeig marítim de forma urgent, més policia i més presència a peu de carrer i més preventiva i també fer un pla d'igualtat que no existeix». Ha dit que manté el compromís amb les entitats esportives i la protecció del medi natural, ajudar el comerç, la indústria i fer que Pineda surti de la cua de l'ocupació del Maresme. Per això, fa una proposta per obrir una oficina que ajudarà a obrir negocis. Ha dit que manté «un compromís per la defensa de l'ecologia i aposten per impulsar la instal·lació de plaques solars i fer un estudi energètic a Pineda». També ha afegit que «pren un compromís amb la gent jove i fer que no marxin de Pineda per buscar altres oportunitat, i també el suport a la gent gran i per això proposen treballar per una residència pública».


 

El diputat Joan Mena va començar parlant de la moció de censura que es presenta demà al Congrés i ca dir que «es fa en un moment en què toca treballar pels problemes de la gent». Han dit que «el seu partit crea il·lusió entre els treballadors i gestionen millor l'administració, tot i que -segons ha dit- treballar amb el PSOE no és fàcil treballar, però tenen la força del carrer i poden tirar endavant polítiques públiques en un moment de crisi». Ha dit que «treballen dels dels municipis i això es nota amb la figura del cap de llista a Pineda». Ha defensat els serveis públics reforçats i que no estiguin en risc de desaparèixer. També ha destacat que el seu partit «ha incrementat el salari mínim i han augmentat les pensions mínimes i ara poden retornar ela drets a la gent gran, que són els que ens van portar la democràcia» segons ha dit. Ha fet una aferrissada defensa del seu model polític i també ha afegit que «gràcies a a la reforma laboral ha portat beneficis a barris obrers, i al tercer sector entre altres per acabar la precarietat laboral». També ha dit que des de Madrid «aporten més pressupost pel Maresme amb l'aprovació del pla de costes que es presentarà properament, i el projecte per pacificar la NII a la comarca». També ha dit que les altres prioritat són «la inversió en Rodalies i per això destinaran 1665 milions euros en inversions pel tren arreu de l'Estat i tiraran endavant el Pla de Rodalies perquè és fonamental per a Catalunya». Finalment ha fet una defensa del municipalisme.

 

1


 

La diputada al Parlament Núria Lozano ha dit que «per primer cop les reformes no s'aproven per retallar drets i s'avança en drets i prioritats polítiques en defensa del sistema públic de pensions, entre altres». Ha dit que posen l'accent «en la millora de les condicions de vida de la gent amb sentit comú per fer les inversions necessàries a Catalunya». També ha afegit que «sempre voten en favor del que defensen per ser coherents i ha defensat l'equip de Marcos Ortega». Pel que fa a Pineda ha dit que «treballaran per poder donar més ajudes, reduir el temps d'espera a la sanitat, millorar l'accés a l'habitatge i la pacificació de la NII posant accent al carril bici, millorar Rodalies i apostar per una mobilitat sostenible».

 

1


 

L'acte va acabar amb un pica-pica al hall de la Biblioteca Serra i Moret.

 

1



 

Els primers cinc llocs de Pineda en Comú-Podem a la llista de Pineda són: com a candidat a l'alcaldia, Marcos Ortega, la nº 2 del partit que és Laura González, autònoma i emprenedora del mon immobiliari. De nº 3 l'acompanyarà Cristina Garcia, de professió psicopedagoga. Segueix a la llista amb el nº 4 Miquel Reyes, comptable i assessor pel dret a l’habitatge. Amb el nº 5 hi ha Carlos Muñoz, tècnic d’esports i guia turístic.