Vés al contingut
1

Marcos Ortega (Pineda en Comú-Podem): «El nostre projecte ha crescut i tindrem més representació a l'Ajuntament»

 

Escolta l'entrevista a Marcos Ortega

 

Marcos Ortega ha participat al cicle d'entrevistes als candidats municipals i ha dit que els eixos principals del seu programa són la millora de l'espai públic, més seguretat i civisme, més atenció cap als ciutadans, la dinamització de l'economia i el comerç local, i l'impuls cap a la transició energètica i ecològica. També ha explicat que «el seu equip ja fa temps que s'ha posat a treballar». Marcos Ortega ha dit que que «vol actuar a tots els barris per millorar el seu estat, com una de les prioritats més importants del seu equip». Ha dit que manté el compromís amb les entitats esportives i la protecció del medi natural, ajudar el comerç i fomentar la indústria i obrir una oficina per ajudar a obrir negocis. Ha dit que manté «un compromís per la defensa de l'ecologia i aposten per impulsar la instal·lació de plaques solars i fer un estudi energètic a Pineda».


 

Marcos Ortega ha dit que «a Pineda fa falta més policia perquè s'ha passat de 58 agents als 46 actuals i cal garantir la seguretat». També ha afegit que «cal modernitzar el polígon de Mas Roger i ajudar els emprenedors i tenir menys burocràcia a l'Ajuntament». També ha dit que «a Pineda cal habitatge assequible, més equipaments esportius i culturals, més ajudes per les famílies i més polítiques per la igualtat». També ha defensat la construcció d'una residencia per a la gent gran i aconseguir els fons per aconseguir-ho.

Ha defensat un model energètic amb la instal·lació de plaques solars en edificis públics, millorar la il.luminació dels fanals, i impulsar un model per abaratir la factura elèctrica fins i tot per a les famílies».


 

També ha dit que el seu programa «s'ha pogut fer gràcies a la participació de molta gent» i també ha explicat que «estan fent consultes entre els veïns que viuen a Pineda per configurar algunes propostes que inclouen al seu programa». Pregunten sobre quins son els principals problemes de Pineda, i sobre la valoració de l'espai públic, la neteja del poble, la seguretat i el civisme, l'accés a l'habitatge o l'atenció a les persones.


 

També ha parlat de les polítiques que ha dut a terme el seu partit al Parlament i també al Congrés. Ha destacat les lleis aprovades i l'aprovació del salari mínim i l'augment de les pensions mínimes» entre altre mesures. S'ha mostrat convençut que això també tindrà repercussió a les eleccions municipals i s'incrementarà el suport a la seva candidatura. També ha dit que un repte és la pacificació de la NII i en aquest sentit, ha dit que «cal una gran inversió en Rodalies i millorar l'estat de la carretera». Ha afegit que «abans de tot volen conèixer la proposta de fer el nou accés cap a Barcelona des de la Riera de Pineda i conèixer tots els detalls per posicionar-se».


 

Els primers cinc llocs de Pineda en Comú-Podem a la llista de Pineda són: com a candidat a l'alcaldia, Marcos Ortega, la nº 2 del partit que és Laura González, autònoma i emprenedora del mon immobiliari. De nº 3 l'acompanyarà Cristina Garcia, de professió psicopedagoga. Segueix a la llista amb el nº 4 Miquel Reyes, comptable i assessor pel dret a l’habitatge. Amb el nº 5 hi ha Carlos Muñoz, tècnic d’esports i guia turístic.