Vés al contingut
1

Els Gegants de Pineda enceten el seu calendari d'actuacions de 2023

 

 

La Colla de Geganters i Grallers de Pineda reprèn el seu calendari d'actuacions i el cap de setmana fa l'estrena a la Barceloneta, en una trobada que no s'ha fet mai abans, i amb uns gegants mariners. Enguany el calendari ve marcat per trobades originals i amb un marcat sentit històric i cultural. Destaca la trobada al centre històric de Vic i les actuacions a Calonge, on hi seran per primer cop, i també a Santa Coloma de Queralt, que és una població de la ruta del Císter, a tocar dels monestirs de Poblet i Santes Creus, entre altres poblacions catalanes. El calendari també destaca per l'actuació a les Festes de la Mercè de Barcelona i a les Fires de Sant Narcís de Girona.

 

Els Gegants de Pineda, convidats d'honor de Maó

Els Gegants de Pineda seran els convidats d'honor de les Festes de la Mare de Déu de Gràcia de Maó. Durant quatre dies, els Gegants de Pineda seran els protagonistes d'unes festes que apleguen milers de visitants de tot arreu, amb el tradicional 'jaleo' dels cavalls menorquins, festa única que només es pot veure a les illes. Presentaran dos balls durant el pregó de les festes de Maó, i faran dues cercaviles a més de fer diverses visites culturals per l'illa.

En total, la colla pinedenca farà una dotzena d'actuacions i a Pineda, actuaran com és habitual per la Festa Major Petita de Sant Joan -enguany serà el diumenge 25 de juny- i per la Festa Major, el dissabte 26 d'agost que aplegarà una quinzena de colles de tot Catalunya i cap a 40 figures diferents.

També actuaran a l'Aplec de l'Erola d'Hortsavinyà el 4 de juny, i a Santa Susanna, Cabrils, Tordera, Canet de Mar, a la comarcal a Teià, i a Caldes de Malavella.

Podeu conèixer el calendari geganter a www.gegantsdepineda.cat

 

1

 

 

Reproducció en fusta dels Gegants de Pineda pels més petits de la casa

La Colla de Geganters i Grallers de Pineda ha encarregat la reproducció de les figures dels Gegants de Pineda en fusta, adreçats als infants més petits. Es tracta d'una reproducció dels gegants en un estil molt infantil i que podeu obtenir fent un encàrrec prèviament. Les figures són fetes a mà per Eva Canals, una artista de Granollers, i es posen a la venda al preu de 50€ la parella. Són figures d'una mida de 16 cm d'alt i que han tingut molt bona acollida per part de moltes famílies amb infants petits i dels col.leccionistes de figures de gegants.

Si voleu encarregar una figura dels Gegants de Pineda ho podeu fer a aquest correu electrònic a

gegantspinedademar@hotmail.com

L'edició de les figures és limitada.

 

1