Vés al contingut
1

Pineda viu una jornada electoral tranquil·la i participativa

Votacions a l'Escola Sant Jordi

Fotos: Ràdio Pineda

 

 

La participació a les 6 de la tarda, a les eleccions municipals d'avui a Pineda és del 43,49%. A les passades eleccions municipals del 2019, la participació va ser superior, del 50,54% a les sis de la tarda. Per tant, són set punts menys de participació que ara fa quatre anys.

Per meses electorals a Pineda la participació és força similar però a diverses meses de l'Escola Sant Jordi i de l'Euclides, la participació és una mica més alta, al voltant del 48% de participació.


 

La participació baixa 6,48 punts a Catalunya a les 18.00 respecte al 2019

Girona és la capital de demarcació on ha baixat més la participació, amb 10 punts menys; a Tarragona ha baixat 7 punts, a Lleida 7,7 i a Barcelona 3,3


 

Tots els candidats i candidates han fet una crida a la participació aquest 28M. Les dades definitives de participació es donaran a conèixer a les 8 del vespre, al tancament de les meses electorals.

 

1
Votacions a l'Institut Euclides

 

A Pineda, a més dels candidats i candidates, és notícia també que és la població on vota el president de la Generalitat, el pinedenc Pere Aragonès, que ha votat a l'Institut Joan Coromines. Ha fet una crida a la participació. També ha explicat com viu la jornada electorals.

 

9


 


 

A Pineda, per les Eleccions Municipals es presenten nou candidatures, quatre de les quals tenen representació aquest mandat a l'Ajuntament. El PSC-CP, que presenta Xavier Amor per la reelecció com a alcalde de Pineda. ERC amb Mònica Palacín al Capdavant; Pineda En Comú Podem amb Marcos Ortega de candidat i Junts per Catalunya–Junts per Pineda–amb Noemí Llorens de cap de llista. També es presenta a Pineda Endavant-Ara Pacte Local, amb David Torner de cap de llista, i Ciutadans amb la candidata Yolanda Alfonsín; el Partit Popular, amb Diego Sánchez, Vox, amb David Rojas i Valents, amb Joan March de candidat.


 

Els candidats i candidates de Pineda

 

1

El candidat del PSC Pineda, Xavier Amor, ha votat a les 9 del matí a l'Institut Euclides.

 


 

2

La candidata d'ERC Mònica Palacín ha votat aquest matí a la Plaça d'Orient, acompanyada de Pere Aragonès.


 

 

 

7

El candidat de Pineda En Comú, Marcos Ortega, ha votat a la Plaça d'Orient.

 

 

 

3

La candidata de JuntsxCat-Junts per Pineda, Noemí Llorens, ha votat a l'espai Sara Llorens.


 

 

4

El candidat de Pineda Endavant - Ara Pacte Local ha votat a les 11 a l 'Escola Sant Jordi.

 

1

La candidata de Ciutadans, Yolanda Alfonsín, ha votat a l'Institut Euclides

 

 

5
 

El candidat del PP a Pineda, Diego Sánchez, ha votat a les 9 del matí a l'Institut Euclides.

 

 

8
El candidat de Valents, Joan March, ha votat a les 11.30h. a l'Escola Mediterrània.


 

 

En declaracions a Ràdio pineda, tots els candidats i candidates han desitjat una jornada tranquil·la a Pineda i que hi hagi molta participació. No apareix el candidat de Vox, David Rojas, perquè no ha votat a Pineda.


 

També Xavier Amor, com a alcalde en funcions, ha volgut agrair la seva tasca a tot el personal municipal implicat en la jornada, així com als membres de les meses electorals.


 

Col·legis electorals de Pineda de Mar

-Escola Sant Jordi, carrer Jacint Verdaguer, 15.

-L'Espai Sara Llorens, biblioteca antiga, Plaça de les Mèlies.

-Casal d'Avis Les Mèlies, plaça de les Mèlies de Pineda.

-Escola d'Adults, l'Escola Mestres Pijoan i Cutiller. Pl. Orient

-Escola Mediterrània , Plaça Pau Casals s/n.

-Institut Joan Coromines , carrer Extremadura, 27.

-Institut Euclides , Passeig Europa, 65


 

1

L'Ajuntament de Pineda té dos punts informatius durant tota la jornada electoral: un al propi Ajuntament i un altre a l'Institut Euclides de Poblenou.

 

 

Es pot consultar el seu lloc de votació a través del web de l'Ajuntament de Pineda:

https://eleccions.pinedademar.cat/


 

 


 

Programació especial


 

Ràdio Pineda fa aquest diumenge, durant tota la jornada, programació especial amb informatius cada hora, dedicats al seguiment de les Eleccions Municipals.


 

A partir de les 9 de la nit, Ràdio Pineda donarà en directe els resultats a mesura que vagin arribant els recomptes de cada mesa i siguin oficials, fins que es coneguin els resultats definitius.

El programa es farà en directe des de l'Oficina de Turisme, a la planta baixa de l'Ajuntament, on també es podran veure projectats els resultats a la pantalla gegant.

Els resultats de les eleccions a Pineda de Mar estaran disponibles a la web i xarxes socials de l'Ajuntament de Pineda i Ràdio Pineda, gràcies al Departament d'Informàtica i Sistemes d'Informació del consistori pinedenc.

http://www.pinedademar.org/ajuntament/eleccions.htm