Vés al contingut
1

Tots els partits aposten per treballar plegats els reptes de futur que té Pineda

 

Escolta aquí totes les entrevistes

 

Xavier Amor (PSC): «Haurem de treballar plegats per aprofitar les oportunitats que té Pineda»

Xavier Amor ha dit que han volgut fer l'acte a l'Auditori perquè té més espai «i és un acte polític en majúscula». Ha afegit que «també serà millor pels familiars i s'ha preparat amb molta estima». Xavier Amor ha dit que «té l'encàrrec per ser alcalde en guanyar per majoria absoluta i -ha afegit- que ja s'ha posat a treballar». Xavier Amor ha dit que «el seu discurs anirà en el sentit de «treballar plegats pel bé de Pineda i de tota la població». Ha explicat que «creu que el camí és sentir-se orgullós del poble i servir a tots els ciutadans».

Xavier Amor també ha dit que «hi ha projectes comuns a tots els grups municipals i ara cal posar-los en marxa». Ha afegit que Pineda és un poble que té moltes oportunitats» i cal aprofitar-les.


 

La oposició demana al PSC que tingui en compte les seves propostes i treballar en la mateixa direcció

La portaveu d'ERC Mònica Palacin, ha dit que «encaren el mandat amb responsabilitat» i també ha dit que «no hi ha hagut converses de negociació degut a la majoria absoluta del PSC». Ha afegit que «es deuen a tots els electors, del color que siguin, i treballaran des de la oposició». Mònica Palacín ha dit que «volen aportar la seva visió per tirar endavant els projectes necessaris per Pineda». També ha dit que «tenen respecte per les institucions i no faran un 'no' a tot sinó que buscaran el milor per la població». Ha afegit que volen sobretot, transparència.

 

Noemí Llorens de Junts per Pineda ha dit que «faran una oposició constructiva i volen fer propostes com ha fet els darrers quatre anys». També ha dit que «el fet ser dos regidors els complementarà molt bé i esperen fer bona feina». Noemí Llorens ha dit que «felicita a l'equip de govern i ara esperen fer bona feina a l'Ajuntament, perquè ells també representen a tothom».

 

Diego Sánchez del PP ha dit que «tenen moltes ganes de treballar i de tornar al ple municipal» i ha afegit que han fet un procés i pla de treball a l'Ajuntament. Ha reconegut la victòria del PSC i ha dit que «volen representar els veïns de Pineda i la tasca de l'oposició, que és important i necessària davant d'una majoria absoluta». També ha dit que «el càrrec electe té molta responsabilitat i per això pensen exercir-ho». Ha afegit que «esperen que les propostes de Junts arribin a l'equip de govern i tinguin ganes de tirar-ho endavant.

 

El portaveu Pineda en Comú de Marcos Ortega ha dit que «volen que el nou govern de majoria socialista tingui en compte les idees dels altres grups per poder treballar conjuntament». Ha afegit que «hi ha problemes estructurals de Pineda que cal afrontar entre tots» i ha posat com a exemple la pacificació de la NII, la crisi climàtica, les obres del passeig, la seguretat i l'educació i aspectes relacionats amb l'habitatge.

 


 

Dissabte es constituirà el nou Consistori de Pineda amb cinc grups municipals

Aquest dissabte es farà l'acte per fer el nou plenari de Ajuntament de Pineda sorgit de les eleccions municipals del 28 de maig. El ple de Constitució de l'Ajuntament és un acte institucional i solemne, i aquest cop es celebrarà a l'Auditori. Els regidors i regidores hauran de jurar o prometre el càrrec i prendre l'acta de regidor/a. En una votació en una urna de vidre, han de votar el futur alcalde que rep oficialment la vara i la medalla de la vila, un acte protocolari d'aquest ple, i tot seguit fa el discurs de proclamació. La resta de portaveus també faran parlaments. En el mandat 2023-2027 es passa a cinc grups polítics al ple municipal: PSC amb 13 representants encapçalats per Xavier Amor, ERC amb 4 representants encapçalats per Mònica Palacín, el grup de Junts per Pineda amb 2 representants amb Noemí Llorens de portaveu, i finalment, amb un representant cadascun, el PP amb Diego Sánchez i Pineda en Comú amb Marcos Ortega com a portaveu.