Vés al contingut
1

Xavier Amor és escollit de nou alcalde durant el Ple de Constitució del nou Consistori de Pineda

 

 

Aquest dissabte s'ha fet el ple de Constitució de l'Ajuntament de Pineda. Com sempre ha estat un acte institucional i solemne celebrat a l'Auditori. Els regidors i regidores han jurat o promès el càrrec i han pres l'acta de regidor/a. En una votació en una urna de vidre, han votat l'alcalde Pineda que ha estat Xavier Amor i que ha rebut oficialment la vara i la medalla de la vila, un acte protocolari d'aquest ple, i tot seguit ha fet el discurs de proclamació. La resta de portaveus també han fet parlaments. En el mandat 2023-2027 es passa a cinc grups polítics al ple municipal: PSC amb 13 representants encapçalats per Xavier Amor, ERC amb 4 representants encapçalats per Mònica Palacín, el grup de Junts per Pineda amb 2 representants i finalment, amb un representant cadascun, el PP amb Diego Sánchez i Pineda en Comú amb Marcos Ortega com a portaveu.


Al final de l'acte s'han fet també agraïments personals i fotografies oficials. Ara el ple té cinc grups municipals.

 

1

 

1

 

1


 

 

Funcionament de l'acte

L'acte ha començat amb la constitució de la Mesa d'edat, amb el regidor més gran i el més jove que han estat Santiago Macip i Anna Pérez, com a secretari i vocal. Han promès el seu càrrec. Tots els regidors/res han promès o jurat el seu càrrec i els regidors d’Esquerra ho han fet "per imperatiu legal i per l’expressió democràtica de la voluntat de la ciutadania i amb els valors de la republica catalana".


 

Santiago Macip com a president de la Mesa d’edat, ha dit que cal vocació i treball continuat per arribar a governar. Segons ha dit no és una tasca fàcil i ha destacat que és un treball en equip i si l’oposició ajuda, encara més.  Cada regidor ha votat per escollir l'alcalde. És un procediment de votació secreta, en la qual cada regidor electe diposita el vot en una urna històrica, de l'època de Serra i Moret, destinada per a aquesta finalitat. Una vegada efectuada la votació es procedeix a fer l'escrutini i el resultat és anunciat pel President de la mesa d'edat.

 

1

 

Xavier Amor del PSC ha obtingut 13 vots, Mònica Palacín d'ERC 4 vots, Noemí Llorens 2 vots i Marcos Ortega 1 vot. Diego Sánchez no ha acceptat el càrrec de presentars-se com alcalde durant l'acte. Durant l'acte hi ha hagut un vot en blanc.


Després d'acceptar el càrrec i fer-ne el jurament o la promesa, el nou alcalde Xavier Amor ha assumit la presidència de la sessió, i pren la paraula, i d'acord amb el protocol establert, i també ha donat la paraula als portaveus dels diferents grups municipals.

Xavier Amor, com a nou alcalde ha donat la benvinguda als alcaldes Fillat, Morell i Llorens que també son a l’acte. Ha parlat dels «cal adaptar-se als hàbits socials i tecnològics per tal que tot estigui a prop, bones connexions, un poble amable i cuidadora i amb igual d’oportunitats». També ha dit que «l'Ajuntament s’adapta als canvis però cal fer-ho més, treballar de portes enfora de l’Ajuntament amb noves oficines de llicències i permisos d’obra àgils i efectiva pels ciutadans». Ha agraït la presència a l’Auditori dels representants d’entitats socials, i del comerç i l’empresa «que són motor a Pineda» també ha dit que volen convertir Pineda en referència al Maresme amb una població viva i diversa, sense cap persona que quedi al marge. Amor ha acabat el seu discurs demanant millorar el civisme a Pineda des de la responsabilitat ciutadana, individual i col.lectiva.

 

Escolta el seu discurs

 

1

 

1

 

1

 

1

 

1


 


 

El nou plenari té 5 grups municipals i 6 cares noves

El ple de l'Ajuntament de Pineda té 21 regidors i regidores i aquest mandat passa de 4 a 5 grups municipals. El PSC, amb Xavier Amor al capdavant, suma 13 representants. ERC té Mònica Palacín de portaveu i suma un total de 4 representants. Junts per Pineda té dos representants amb Noemí Llorens de cap de llista. Torna a l'Ajuntament de Pineda Diego Sánchez, portaveu del PP. I continua Marcos Ortega, com a portaveu de Pineda En Comú-Podem.


 

Marcos Ortega de Pineda En Comú Podem ha agraït la confiança de les persones que els han votat i ha dit que seguiran treballant com sempre han fet pel conjunt de la població per fer un municipi millor amb igual d’oportunitats. També ha felicitat als regidors i regidores escollits i demana que estiguin a l’alçada per ser constructius i decisius cada un des de la seva posició. Felicita també al Partit Socialista i a Xavier Amor i li demana que escolti a la resta de partits per col·laborar de forma conjunta. També ha fet un esment a l’alta abstenció el dia de les eleccions. Diu que tenen projecte de poble, control ii seguiment al govern de manera constructiva des del respecta, amb arguments i donant alternatives, amb polítiques d’esquerres i feministes. També ha parlat d’acords i consensos en temes estratègics que cal treballar en comú amb projectes a curt, a mig i a llarg termini. També ha parlat de l’avanç de l’extrema dreta amb representació a molts municipis i ha dit que cal reflexionar sobre aquesta realitat.

 

Escolta el seu discurs

 

1

 

 

1
 

 

 

Diego Sánchez del Partit Popular ha felicitat l’alcalde pel seu nomenament i als regidors i els hi ha desitjat sort. Ha dit que és una responsabilitat ser regidor de Pineda. Ha dit que aquest govern està legitimitat per tirar endavant les seves propostes, però els demana generositat i amplada de mires per consensuar els temes amb l’oposició. Ha agraït els 761 veïns de Pineda que han confiat en el PP de Pineda i ha dit que representarà a totes aquestes persones i al 48% de pinedencs que no van anar a votar. Vol «ser representant dels veïns de Pineda des de l’oposició». Ha acabat el seu parlament citant una dita de José Saramago.

 

Escolta el seu discurs

 

1

 

1


 

Noemí Llorens de Junts per Pineda ha donat la benvinguda als assistents i ha agraït a tothom que els han votat. També ha agraït a l’equip per assolir la fita de tornar a ser representants a l’Ajuntament i d’haver «fet bé la feina». "Responsabilitat, empenta i ser valents", segons ha dit. A Joan Mora li agraeix la seva dedicació a la política municipal. Ha felicitat l’alcalde i a l’equip de govern i ha recordat la pandèmia i el temporal Glòria treballant de forma conjunta. També ha dit que «una bona oposició ha de tenir tres ingredients: denunciar el que no es faci bé, demstraro amb dades i proposar una alternativa. Amb propostes, generar oportunitats i que ningú quedi enrere ni exclòs». Les persones sempre han de ser la prioritat segons ha defensat.

 

Escolta el seu discurs

 

1

 

1


 

Mònica Palacín d'ERC ha agraït a tothom que els ha fet confiança a les urnes i també als que no. «Hem entès el missatge, hem fet valoració i autocritica per recuperar la confiança per les properes eleccions». Assumeix el seu paper com a cap de l’oposició i treballarà amb responsabilitat com ho han fet en aquest ultim mandat segons ha defensat i ha agraït als regidors que ja no hi seran la seva dedicació. Ha dit que "no serà un mandat fàcil i cal donar resposta als efectes de la pandèmia, fenòmens atmosfèrics pel canvi climàtic, crisi econòmica, pèrdua de poder adquisitiu que castiga als mes vulnerables i crisis de valors que generen descrèdit de polítics i pujada de l’extrema dreta". Ha felicitat al nou alcalde i al seu equip i li demana encerts en el seu mandat que ningú es quedi enrere. Acaba el seu discurs amb un agraïment a les famílies.

 

Escolta el seu discurs

 

1

 

1


 

Sílvia Biosca del PSC ha felicitat a Xavier Amor i ha dit que estan amb ell per quan calgui. Estan orgullosos del projecte i ha donat la benvinguda als nous regidors/es del seu grup municipal i també a la resta de partits. «Un camí gratificant» ha dit «però complicat». «La família socialista continua treballant per una Pineda millor, sostenible, amb una millor economia i treballaran amb respionsabiltiat per donar el millor». També volen comptar amb tots els representants polítics en aquest nou mandat. «Continuaran perseverants amb la feina ben feta, fer de Pineda una oportunitat per tothom i que cada un aporti el seu talent».

 

Escolta el seu discurs

 

1

 

 

1

 

 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha tancat l’acte amb una darrera intervenció on ha dit que «els reptes són compartits i no demana quedar-se en el discurs, sinó que es faci realitat». Confia que hi hagi diàleg per marcar els reptes i treballar-los conjuntament. Agraeix la tasca dels companys de l’Ajuntament per fer-lo possible que el plenari s’hagi fet a l’Auditori. Agraeix també la presència del Jutge de Pau i els veïns i veïnes de Pineda que estan a l’Auditori.


 

El nou plenari tindrà 6 cares noves, que fins ara no havien tingut responsabilitats municipals. Per part del PSC s'estrenen Carmen Montoya, Ana Pérez i Jose Clarà. Per part d'ERC les cares noves seran David Ponsdomenech i Montse Moral. I a Junts s'estrena Joan Mora.

 

 


 

Regidors i regidories

D'aquí a uns dies hi haurà un nou ple convocat per l'Alcalde de Pineda per repartir les carteres entre els regidors de govern, conegut com 'El Ple del Cartipàs'. En aquest ple no hi ha altres temes a debat. El ple amb la nova composició de govern i oposició es farà al juliol, on sí que ja es podran tractar temes referents al nou mandat 2023-2027. El cartipàs es farà públic el dimarts segons ha anunciat l'alcalde de Pineda Xavier Amor.