Vés al contingut
1

Exposició «Cartells de Pineda de Mar» de l'artista Josep Perpiñà

 

L'exposició «Cartells de Pineda de Mar» es pot visitar fins l’1 d’octubre a la Fundació Tharrats de Can Comas.

L'exposició, molt recomanable, repassa l’etapa pinedenca de l’artista Josep Perpiñà, iniciada l’any 1972 i mostra una trentena de cartells que Perpiñà ha dedicat a Pineda de Mar en diferents etapes i moments.

Josep Perpiñà ha explicat a Ràdio Pineda que ha gaudit molt preparant la mostra i ha dit que l'ha fet en dos etapes: una, distribuint la obra, i l'altre etapa fa referència a l'obra gràfica que està exposada dins d'unes vitrines. L'artista també ha dit que tothom que vingui a veure-la li evocarà molts records i vivències a través dels cartells.

 

Josep Perpiñà i Citoler

Neix a Girona el 7 de març de 1945. S'inicia ben aviat en els secrets de les arts, en el taller familiar, sota el mestratge del seu pare. Cursa estudis elementals de dibuix, pintura i escultura a l'Escola Municipal de Belles Arts de Girona; més tard estudia a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, on es llicència. L'any 1969 va a París amb una beca de la Dotació d'Art Castellblanc.

 

Ningú més ha pintat Pineda com Josep Perpinà. Ha pintat el poble en multitud d'ocasions. Ha fet pintures i obres de cartelleria per a l'Ajuntament de Pineda i diverses entitats, entre les que hi ha el Centre Cultural, la Colla de Geganters i Grallers, moltes festes populars, la Festa Major de Pineda, l'elecció de la Pubilla de Catalunya, el Nadal, el Carnaval o la Diada de l'11 de Setembre. També és autor de cartells promocionals i turístics de Pineda que s'han convertit en icones de la població. Josep Perpilñà ha explicat que ha fet més de 100 cartells per Pineda i ha fet servir tècniques molt diferents. Josep Perpiñà també ha dit que li ha agradat fer cartells perquè «trenca amb la seva obra habitual i li permet experimentar entre moltes altres tècniques i sempre surten coses noves».