Vés al contingut
1

Pineda i Calella lideren el turisme sostenible al Maresme

Foto: Ràdio Pineda

 

Pineda i Calella lideren el turisme sostenible al Maresme.

Al conjunt de la comarca, el 80% dels allotjaments apliquen accions sostenibles. A més, aquests allotjaments han duplicat les iniciatives per un turisme més sostenible respecte desembre de 2021. La gestió dels residus, l’eficiència energètica i la gestió de l’aigua són els àmbits on més iniciatives s’apliquen.


 

Així ho recull el Monitor d’iniciatives sostenibles dels allotjaments de les destinacions turístiques. L’informe, amb dades del mes de juny d’aquest any, mostra una destacada millora dels esforços realitzats pel conjunt de la comarca. En termes geogràfics, la comparativa entre les principals destinacions mostra el lideratge de Calella i Pineda de Mar, totes dues per sobre de la mitjana comarcal (83% i 81% dels seus establiments declaren iniciatives sostenibles).


 

Pineda és exemple del compromís Biosphere, el segell de bones pràctiques de turisme sostenible. A més, a Pineda han obtingut el segell Biosphere 2023 l'Oficina de Turisme, el Baby Center, el Mini Beach Club, quatre hotels i dues platges pinedenques.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme aposta per la sostenibilitat des de fa anys fomentant el desplegament a la comarca del compromís Biosphere.


 

Deu empreses i serveis turístics de Pineda amb segell Biosphere

Hotels: AQUA Hotel Promenade, Summus Hotel Stella & Spa, Golden Taurus Aquapark Resort, Hotel Sorrabona.

Platges: Platja de la Riera, Platja dels Pescadors.

Serveis i Destinació Turística: Baby Center (Espai nadó de la platja dels Pescadors), Mini Beach Club (Parc infantil de la platja dels Pescadors), Oficina de Turisme de Pineda i Destinació Pineda de Mar (nova entitat).