Vés al contingut
1

Alerten que les patologies produïdes per la calor estan “molt infradiagnosticades”

ACN

Els serveis sanitaris alerten que les patologies produïdes per la calor estan “molt infradiagnosticades”.

Hi ha simptomatologia derivada dels cops de calor clàssics, és a dir, persones que arriben a l’hospital amb 40 graus de febre i gairebé en coma. Però també hi ha una sèrie de símptomes que apareixen 24 o 48 hores abans i que és important revertir. En aquest sentit, la doctora del Clínic, Gómez-Angelats ha dit que cal estar alerta quan es produeixi una sudoració abundant, mal de cap, somnolència, rampes o, fins i tot, nàusees o diarrea.

 

Les persones d’edat avançada i els infants són les més vulnerables. La gent gran te el sistema termoregulador “atrofiat” i els infants, en desenvolupament.  Davant els primers símptomes, el més important és refrescar-se amb un ventilador, aire condicionat o amb un bany d'aigua freda i hidratar-se.

 

En cas que els símptomes no desapareguin, recomana trucar als serveis d’emergències mèdiques.

 

Infants i persones d’edat avançada, els més vulnerables

La doctora ha subratllat la necessitat d’evitar les hores de màxima exposició solar, entre les 12 i les 16, i ha recomanat fer exercici a primera hora del matí o última hora de la tarda ja que les temperatures són més suaus i és més fàcil trobar zones d'ombra. Cal una hidratació regular i utilitzar roba lleugera.