Vés al contingut
1

Les rutes ciclistes, protagonistes dels nous mapes del Consorci de Turisme del Maresme

 

 

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha elaborat nous fullets amb les rutes cicloturístiques que estan disponibles al perfil de Wikiloc. El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha editat dos nous mapes desplegables amb l’objectiu de posar en valor el cicloturisme i facilitar la cerca de rutes tant als residents com als visitants.


 

Es composa de 21 rutes que recorren el Maresme i el connecten amb altres municipis de les comarques dels voltants.


 

El segon mapa canvia la bicicleta convencional per la BTT per seguir camins en un constant puja-baixa entre sauló, rieres seques, arrels i roca per pistes forestals. Un total de 16 rutes per gaudir de la muntanya i implicar-se ben a fons, fent del Maresme una veritable escola a l’aire lliure.


 

A cadascun dels itineraris hi apareixen dades com la distància, el temps mitjà que se sol trigar en completar-lo, el desnivell tant positiu com negatiu i també el tipus de ruta. A més, totes les rutes plasmades en els mapes incorporen codis QR que accedeixen al perfil de Wikiloc del Consorci de Turisme, on es pot obtenir molta més informació sobre el camí pel qual transcorren.

Al Maresme també hi ha allotjaments especialitzats que ofereixen serveis específics per a ciclistes, des d’espais per guardar la bicicleta fins a servei de bugaderia ràpida o spa per recuperar energia, a més d’empreses especialitzades en ciclisme que ofereixen els serveis necessaris per gaudir d’una experiència completa. El mapa conté l’enllaç, mitjançant també un codi QR, per accedir a tota la informació d’allotjaments i serveis, així com recomanacions generals i consells de seguretat.

Els dos mapes estan disponibles en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Es poden consultar online i pròximament també es podran obtenir exemplars físics a les oficines de turisme.

Els ciclistes trobaran a la comarca tot allò que puguin necessitar per la pràctica esportiva. De fet, la destinació Maresme està acreditada amb la marca de Cicloturisme a Catalunya i dos municipis, Calella i Santa Susanna, estan certificats com a Destinació de Turisme Esportiu per l’Agència Catalana de Turisme i també amb la marca de Cicloturisme a Catalunya.