Vés al contingut
1

Els Mossos faran un miler de controls de trànsit per garantir la seguretat a la carretera durant el pont del 15 d'agost

 

Foto ACN

 

Entre divendres a la tarda i dissabte al migdia sortiran 350.000 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona. El Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra han articulat un dispositiu especial per garantir la seguretat a la carretera durant el pont de l'Assumpció, el 15 d'agost. L'operació comptarà amb 1.091 controls que s'establiran a partir de divendres a les 15 h tant en les vies de màxima mobilitat com en carreteres secundàries i allà on es preveu més circulació. El dispositiu finalitzarà dimarts a mitjanit. Es calcula que en l'operació sortida, que s'inicia divendres a les 15 h i acaba dissabte a la mateixa hora, uns 350.000 cotxes es desplaçaran per carretera des de l'àrea metropolitana de Barcelona. El retorn, a partir del migdia de dimarts i fins a la mitjanit, mobilitzarà uns 200.000 vehicles. Trànsit demana màxima precaució.


 

Crida a la prudència tant en els desplaçaments llargs com els més curts

Tot i que inicialment no es preveu un gruix de trànsit molt elevat, Trànsit demana extremar la prudència en tots els desplaçaments, ja siguin de llarg o de curt recorregut. En aquest sentit, recorda la importància d'utilitzar els sistemes de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil per evitar distraccions i de respectar els límits de velocitat, així com de revisar el vehicle abans de sortir a la carretera.

Aquest any 96 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes. D'aquestes víctimes mortals, 19 van ser al juliol i 5 en el que va d'agost. 32 de les persones que han mort a la carretera aquest any eren motoristes.