Vés al contingut
1

El sector turístic maresmenc augura tancar l’agost amb bones xifres d’ocupació

 

 

Arriben molts turistes sobretot de França, Holanda, Bèlgica i Alemanya, segons les dades del Gremi d’Hostaleria del Maresme. També el sector del càmping augura una bona temporada que s’acabarà d’arrodonir amb les reserves d’últim moment, segons apunten des de l’Associació de Càmpings de Barcelona.

El mes de juliol va començar amb unes dades ocupació més discretes, però va acabar amb una remuntada que ha arribat al 80% i que el sector preveu que augmenti i duri tot l’agost amb un bon nivell de reserves. El sector atribueix el ritme de la primera meitat de juliol a la inflació dels països europeus, la situació de conflicte social a França, la bona climatologia al Regne Unit que ha portat als ciutadans anglesos a fer turisme de proximitat i l’endarreriment de l’inici de les vacances a països com Holanda o Bèlgica. També s’ha perdut el turista rus, ucraïnès i bielorús, el qual acostumava a venir durant el mes de juliol.


 

El perfil del turista

El perfil de turista que ha acollit el Maresme fins ara ha estat de proximitat, de Barcelona i l’àrea metropolitana, però també d’altres punts de Catalunya, així com del sud de França. El sector s’està adequant a la demanda d’estades més curtes, d’entre 3 i 4 dies, i amb molt poca antelació en les reserves.

L’àmbit turístic pateix les conseqüències de dos problemes comuns al conjunt de la societat: la inflació i la sequera. Tot i així, els agents turístics destaquen que al Maresme porten anys fent campanyes d’estalvi d’aigua entre els allotjaments, pel que hi ha un alt nivell de consciència.