Vés al contingut
1

Un foc a la Riera de Pineda crea totes les alarmes i alerta els veïns i activa tots els serveis d'emergència

 

Fotos. JM.Rovira, J. Pérez, F. Basart

 

S'ha cremat una peça de terreny just al costat de la Riera de Pineda, a tocar de la plaça del Rei. El foc ha cremat matolls i vegetació i de bon inici ha mostrat la virulència de les flames. El foc ha activat tots els serveis d'emergència i han actuat els Bombers de la Generalitat, la Policia Local de Pineda i també Mossos d'Esquadra, entre altres.

El foc s'ha originat per causes que encara es desconeixen just a tocar de l'aparcament de vehicles que hi ha en un terreny a la Riera de Pineda, a tocar de la plaça del Rei.

 

1

 

1

 

1


 


 


 

El Maresme passa a Nivell 2 del Pla Alfa per risc d'incendi forestal davant la onada de calor

Fins el cap de setmana s'espera que la onada de calor no remeti, i per tant, es demana que no s'accedeixi al bosc si no és estrictament necessari. Tot el nostre entorn es troba en risc alt o extrem de foc al bosc i també ha augmentat la vigilància.


 

El Maresme, una de les comarques on s'ha activat el Pla Alfa per risc d'incendi

A partir d’avui queden suspeses milers d'activitats de risc d’incendi. En aquest sentit, des del Cos d’Agents Rurals i les ADF’s de Catalunya es fa una crida a extremar les precaucions ja que qualsevol descuit pot desencadenar un incendi forestal. Amb el nivell 2 del Pla Alfa queden suspeses activitats d’alt risc d’incendi com cremes de restes vegetals i focs d’esbarjo. Volem recordar que en cas de veure fum o foc, cal trucar immediatament al telèfon d’emergències 112.


 

Onada de calor fins el cap de setmana

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que la dorsal anticiclònica s’ha reforçat sobre la península Ibèrica, i que aquesta configuració ha permès l'entrada d'una irrupció càlida de procedència africana. A punts de Ponent, la temperatura màxima és probable que se situï entre els 39ºC i els 41ºC. Al Pirineu, els valors màxims fregaran els 38ºC, i a la resta del territori entre 35ºC i 38ºC. L’episodi començaria a remetre de cara a divendres de la setmana vinent, tot i que no es descarta que es pugui allargar.

 

1