Vés al contingut
1

Neixen les primeres tortugues al niu de la platja de Malgrat de Mar

 

Fotos. CRAM

 

Neixen les primeres tortugues del niu de Malgrat. Dels 90 ous que hi havia al niu, 20 tortugues ja han sortit de manera natural. 8 han anat directes a mar i les 12 restants han estat traslladades a les instal·lacions de la Fundació CRAM per formar part del projecte on seran criades en captivitat temporal fins que aconsegueixin un pes i mesura òptima per a la seva reintroducció al medi natural , afavorint així la supervivència de l'espècie i contribuir a estudiar aquests fets tan insòlits i cada cop més freqüents a les nostres costes.


 

Pel que fa a la incubació artificial, es van traslladar un total de 30 ous a les incubadores del CRAM i 10 a les del CRARC. Dels 40 ous, hi havia 27 ous viables i han nascut tots. 15 de les tortugues van ser alliberades diumenge i les 12 restants romandran a la Fundació CRAM per formar part del projecte de Head-Starting.


 

A l'operativa hi han participat tècnics del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Agents Rurals, el Centre Tecnològic BETA, la Fundació CRAM, tècnics de l'ajuntament de Malgrat de Mar i voluntaris durant la custòdia de la vigilància dels nius.

 

1