Vés al contingut
1

L'artista Josep Perpiñà farà el Pregó de la Festa Major de Pineda

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

Escolta l'entrevista a Josep Perpiñà

 

Ningú més ha pintat Pineda com Josep Perpinà, no us perdeu la seva exposició a la Fundació Tharrats.

La regidora de Cultura Verònica Rebollo ha explicat que l’artista Josep Perpiñà, està molt vinculat a Pineda. Va ser professor a l'Escola Sant Jordi Pineda entre els anys 1972 i 1976 i ha pintat el poble en multitud d'ocasions. Ha fet pintures i obres de cartelleria per a l'Ajuntament de Pineda i diverses entitats, entre les que hi ha el Centre Cultural, la Colla de Geganters i Grallers, moltes festes populars, la Festa Major de Pineda, l'elecció de la Pubilla de Catalunya, el Nadal, el Carnaval o la Diada de l'11 de Setembre. També és autor de cartells promocionals i turístics de Pineda que s'han convertit en icones de la població. Josep Perpilñà ha explicat que ha fet més de 100 cartells per Pineda i ha fet servir tècniques molt diferents. Josep Perpiñà també ha dit que li ha agradat fer cartells perquè «trenca amb la seva obra habitual i li permet experimentar entre moltes altres tècniques i sempre surten coses noves».

 

1

 

Perpiñà també ha dissenyat la samarreta solidària de la Festa Major de Pineda i fins l'1 d'octubre es podrà visitar una exposició de diferents obres de cartelleria de l’artista a la Fundació Tharrats. Una exposició on es podran veure les pintures originals de molts dels cartells que ha fet per Pineda.

La regidora de Cultura Verònica Rebollo s'ha mostrat molt agraïda perquè hagi acceptat fer el pregó de Festa Major de Pineda.

 

El pregó és divendres a 2/4 de 10 de la nit a la plaça de Catalunya, just després de les ofrenes al Sant Patró, de la repicada de campanes i encesa del campanar, i de la batucada que portarà la gent fins el centre de la vila.

 

1


 

De la obra que ha fet a Pineda, cal destacar l'amistat amb mossèn Ignasi Forcano, rector de la parròquia, que li va encarregar fer una escultura de la Mare de Déu de Gràcia. També va restaurar l'interior de l'ermita que estava molt malmesa. La tasca va durar tres anys i es va fer amb trencadís de ceràmica i rajola de diferents colors i textures, amb formes al·legòriques a la població i al mar. El 1984 va ser el responsable de fer la cúpula del Santíssim de l'església de Santa Maria de Pineda amb un treball perfeccionista. Són dues obres destacades de l'artista i molt boniques i que val la pena de conèixer.

 

1

 

 

1


 

1


 

Josep Perpiñà i Citoler

Neix a Girona el 7 de març de 1945. S'inicia ben aviat en els secrets de les arts, en el taller familiar, sota el mestratge del seu pare. Cursa estudis elementals de dibuix, pintura i escultura a l'Escola Municipal de Belles Arts de Girona; més tard estudia a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, on es llicència. L'any 1969 va a París amb una beca de la Dotació d'Art Castellblanc.

 

Ha participat en nombroses exposicions a nivell nacional i internacional, ha estat guanyador de més de 40 premis. Està representat en el Fons del Museu Espanyol d’Art Contemporani de Madrid, al Museu d’Història de la Ciutat de Girona, a la Pinacoteca de la Diputació de Barcelona i de Girona, al Fons d’Art Gràfic Fundació Tharrats, de Pineda i també a la seu de la Unesco de París, entre d’altres.

 

1