Vés al contingut
1

A punt la primera fase del nou Pla de Mobilitat a Pineda: hi haurà jornades de participació ciutadana a la tardor

L'Ajuntament de Pineda ja té a punt la primera fase del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible. Té per objectiu de definir una estratègia i un programa d'actuacions per a la planificació de la mobilitat en l'àmbit local. La primera diagnosi s'ha presentat a nivell intern, ara es treballaran les propostes i abans de Nadal hi haurà un procés de participació obert a la ciutadania.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Sílvia Biosca, ho ha explicat a Ràdio Pineda. Ha dit que es tracta de fer «la fotografia de com està el municipi per poder fer un pla d'actuacions i millores en la mobilitat»

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Sílvia Biosca

 

El pla de mobilitat recull aspectes com la xarxa per als vianants, la circulació en bicicleta, l'us del transport públic, l'aparcament al carrer, els amples de les voreres i el trànsit de vehicles motoritzats. Tot, amb l'objectiu de planificar les millores necessàries per dur-les a terme, «després d'analitzar dades objectives que s'han d'acabar de validar» segons ha dit Silvia Biosca. La següent fase serà compartir totes les dades amb la ciutadania, perquè tothom pugui fer aportacions. «Hi ha molts àmbits de treball i creiem que calen punts de vista i aportacions per trobar l'equilibri». Durant la tardor es faran unes jornades participatives.

 

Sílvia Biosca ha explicat que «quan hi hagi dates concretes s'informarà per aconseguir el màxim de participació, amb unes línies de treball a nivell tècnic i amb l'objectiu de millorar aquest pla», que és «un bon treball per la mobilitat ens farà viure millor i ser més sostenibles». El Pla de Mobilitat de Pineda s'està elaborant amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

2