Vés al contingut
1

Aquest diumenge es fa la caminada solidària amb els malalts i familiars d'Alzheimer

 

 

En el marc del dia mundial, des de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH) organitzen la caminada solidària per l’Alzheimer i altres demències a Calella. Tots els diners recollits es destinaran a projectes en favor d’aquestes malalties. Es fan inscripcions davant la sala d’actes de l’Hospital de Calella, i del 2 al 6 d’octubre, una taula al vestíbul per a les persones que encara hi vulguin participar.

Lorena Grau neuro-psicòloga de l’AVAH que porta el programa de famílies parla de la caminada solidària que s’organitza per recollir fons per aquest programa que es fa des de l’Hospital de Calella.


 

El passat 21 de setembre s'ha commemorat el Dia Mundial de l'Alzheimer

La malaltia d'Alzheimer és un trastorn progressiu i degeneratiu de les cèl·lules cerebrals que provoca un deteriorament de la memòria, el pensament i la conducta de la persona. Produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l'aprenentatge de nous conceptes i interfereix en la capacitat de la persona per fer les tasques habituals de la vida diària.

La dra. Nora Burca, geriatra de la Corporació i ara també referent de demències explica que cal abordar la demència d'una manera més genèrica per fer un seguiment del pacient de forma més coordinada entre professionals d’atenció primària i hospitalària.

 

També ha parlat de quins són els signes d'alarma davant d'una sospita per si estem davant d'un cas que cal ser diagnosticat. La malaltia d'Alzheimer es tracta de la forma més comuna de demència en les persones grans, tot i que no tots els deterioraments de les capacitats mentals relacionats amb l'edat evolucionaran cap a aquesta malaltia. L'envelliment de la població comporta un augment de les persones afectades. A Catalunya, el 2% de la població pateix algun tipus de demència. 86.000 persones amb una mitjana d’edat propera als 81 anys tenen Alzheimer, el 64,5% de les quals són dones.

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/a/alzheimer/index.html