Vés al contingut
1

La Fundació Miquel Valls participa al documental sobre Unzué i rep el premi Ondas al millor documental

 

La cadena catalana va emetre el documental el 18 d’octubre a la franja de màxima audiència i tot seguit va continuar amb una nit temàtica relacionada amb la malaltia, en que es va donar espai durant més d’una hora als protagonistes del documental, entre d’altres veus relacionades, per explicar la situació que viuen actualment les persones afectades d’ELA i les seves famílies i les necessitats que tenen actualment.


 

El treball, dirigit per Xavi Torres, narra la lluita de Juan Carlos Unzué contra l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA). En el documental es veu l'evolució de la malaltia en la família Unzué-Elorza, hi apareixen testimonis de privilegi que acompanyen el Juan Carlos en el seu dia a dia i es retrata la seva lluita particular per mirar de superar les adversitats que li planteja conviure amb una malaltia que li ha canviat la vida.


 

La pel·lícula documental es va estrenar al març al Festival de Màlaga, va passar a l'abril pel BCN Film Festival de Barcelona i al setembre pel Festival de cinema de Sant Sebastià. A més, s'ha vist a més d'un centenar de sales de cinema.


 

Més informació sobre la ELA a https://fundaciomiquelvalls.org/