Vés al contingut
1

Salut detecta dos casos de dengue a Malgrat de Mar

 

Foto d'arxiu. Unsplash

El Departament de Salut recomana que les persones que pateixin l'aparició de febre sobtada de més de 37,7 acompanyada d'almenys dos altres símptomes com mal de cap intens, dolor darrere dels ulls o nàusees o vòmits, es posin en contacte amb el CAP. 


 

Aquests casos se solen registrar en viatgers que retornen de zones endèmiques, que poden transmetre la malaltia a través de picades de mosquits a altres persones i donar lloc a casos entre la població autòctona. Per tal d'evitar que el dengue es continuï transmetent, quan es detecten aquests casos s'extremen les mesures de vigilància i control a la zona.


 

Aquests dos casos de dengue, s'han contagiat aquí, i es per això que des del Departament de Salut han enviat una carta informativa a tota la ciutadania, on s'informa que és important que, encara que no s'hagi viatjat, cal posar-se en contacte amb el CAP si els darrers deu dies o a partir d'ara s'han tingut o es té més de 37,7 de febre, acompanyada d'almenys dos d'aquests símptomes:  mal de cap intens, dolor darrere els glòbuls oculars, nàusees o vòmits, erupció cutània, dolor muscular o dolor articular.


 

El dengue és una malaltia molt estesa a països tropicals i subtropicals,  causada per un virus que fonamentalment es transmet per la picada d'un mosquit femella infectat. Els principals vectors del virus són els mosquits del gènere Aedes, especialment el mosquit tigre, per això en els últims dies, l'Ajuntament ha reforçat el tractament que periòdicament porta a terme per combatre el mosquit tigre.