Vés al contingut
1

Molt mala mar i vent de garbí reforçat

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

 

La tempesta que afecta la Península no ens afecta de ple i les temperatures seran normals per l’època, no arriba fred d’hiver. Avui núvols i les properes hores pot tornar a ploure però amb quantitats força minses a la costa de l’Alt Maresme.

Vent que serà cap cop més fort i cops de 60 km/h, i es pot arribar als 100 km/h a Hortsavinyà. Atenció al temporal de garbí perquè pot ser potent les properes hores que aixecaran onades de més de 2 metres.

En alguns indrets el darrer temporal ha posat sorra però en altres punts se n’ha emportat. Demà dia de sol i núvols amb ambient de tardor i vent més fluix. Encara mala mar.

El cap de setmana poden arribar més borrasques atlàntiques amb més vent i mala mar.

 

1

 

Protecció Civil activa l’alerta per vent i mala mar a Catalunya

El fort onatge que es pot veure a l'Alt Maresme és actiu a tot el litoral català. Per això s'ha activat l'alerta del Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT). Atenció a l'estat de la mar amb onades que poden superar els 4 metres a tot el litoral català, també a l'Alt Maresme i la Costa Brava.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveu un episodi de fort vent amb ratxes que superaran els 70 km/h. Les ventades seran de component oest i afectaran a tot el territori. Per aquest motiu, Protecció Civil ha activat també el Pla VENTCAT.


 

Consells d’autoprotecció

Protecció Civil recorda que cal extremar les precaucions especialment durant la conducció i en totes les activitats que es realitzin en zones boscoses, on podrien caure branques o arbres.

A nivell urbà, cal tenir present la possibilitat de caiguda d’elements estructurals a la via pública. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

Quan a l’onatge, cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat.


 

Encara que no hi hagi indicis de perillositat, cal ser prudents.

Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant. Trobareu més consells a interior.gencat.cat/onatge

Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.


 

 

1