Vés al contingut
sfasd

Agent de Mossos: "És important activar el control parental al mòbil dels nostres fills"

 

Foto. Unsplash. Paul Hanaoka

 

Escolta aquí l'entrevista.

 

Els experts recomanen de fer-ne un ús gradual i evitar la connexió a internet fins que els joves no siguin prou madurs. Segons l'Institut Nacional d'Estadística, el 25% dels menors de 10 anys ja tenen telèfon mòbil i molts pares es pregunten quin és el millor moment per comprar un mòbil pels seus fills.

Els experts demanen als pares establir límits horaris, triar el model adequat a cada fill, establir models de seguretat, planificar la despesa mensual i la quota, advertir als fills sobre els perills i monitoritzar el seus aparells. Alhora, cada vegada més pares s'organitzen per no comprar un telèfon als seus fills almenys fins els 16 anys. Fins i tot hi ha iniciatives que ja s'ha estès a milers de famílies d'altres punts de Catalunya.

 

L'agent de proximitat de Mossos d'Esquadra, Josep Pujades, ha dit que «és important activar el control parental per a poder vetllar per les aplicacions que té activades, o quins missatges rep i de qui». També ha dit que «és important fer un control del telèfon dels fills».

Josep Pujades també ha dit que «cal controlar les hores d'ús, i estar alerta perquè poden tenir converses amb persones desconegudes». Fins i tot ha dit que «de forma innocent s'intercanvien fotos, que poden ser compromeses o delictives, fins i tot, amb persones majors d'edat».

 

Alguns estudis alerten que hi ha infants de només 9 anys que ja han visionat contingut pornogràfic i/o violent. Josep Pujades ha dit que «han constatat aquesta realitat en les visites que fan als centres escolars» i ha dit que «els propis nens i nenes reben missatges que no els ajuden en la seva salut sexual i sovint, poden visionar delictes que poden ser greus».


 

També ha afegit que «el primer consell als pares d'infants de 10 anys que volen un mòbil, cal resistir davant les pressions dels fills, parlar amb la resta de pares i arribar a acords entre famílies». També ha dit que en el cas dels adolescents, també cal tenir sentit comú, transparència amb els nostres fills i el màxim de comunicació.