Vés al contingut
1

ERC defensa ajornar un mes l'aprovació del pressupost de 2024 per debatre primer el PAM

 

El grup municipal d'ERC. Foto: Ràdio Pineda

 

Escolta l'entrevista a Mònica Palacín

 

Així ho ha dit a Ràdio Pineda la portaveu d'ERC, Mònica Palacín, que considera que el pressupost s'ha d'adequar a allò que s'acordi en el Pla d'Actuació Municipal per tot el mandat. Ha dit que des del govern del PSC s'han mostrat receptius a les propostes d'ERC i que estan disposats a treballar polítiques amb el govern municipal, però tot passa per l'aprovació del PAM.

 

ERC ha fet públiques en una nota de premsa les seves aportacions. ERC demana incorporar-les «només amb la voluntat política per part del govern». Algunes no necessiten partida pressupostària, com ara estudiar la viabilitat de trobar nou sòl per a habitatges de lloguer públic, la creació del Consell de les Persones Grans i reformular la participació del jovent de Pineda en coordinació amb el Consell de Joves. També proposen impulsar la creació de la Taula de Cultura i de les Arts i també impulsar un pla cap al residu zero que impliqui ciutadania, empreses i comerç local.

 

Altres propostes passen per treballar per la creació d'una residència municipal per a la gent gran, creant una partida de 1.500.000€, la instal·lació de plaques fotovoltaiques sobre equipaments públics o sostre de promoció pública, amb la creació d’una partida de 150.000€ i aparcaments segurs d’alta capacitat per a bicicletes a l’estació, centres educatius i centres esportius amb una partida inicial de 40.000€.


 

Altres propostes

També proposen donar suport a les persones sordes a través d’intèrprets de LSC (llengua de signes catalana) en les gestions municipals amb una partida de 2.000€., promoure les esterilitzacions i la col·locació de xips amb campanyes de preus reduïts, creant una partida de 4.000€. i fomentar i reconèixer l’esport de base femení amb la creació d'un premi de 3.000€.

Finalment proposen fer una revisió dels espais municipals cedits a entitats i fer-hi millores per ser espais més eficients i que donin resposta al màxim número d’entitats amb una partida inicial de 25.000€.

Proposen la col·locació de pictogrames a la via pública que permetin major autonomia i accessibilitat als serveis municipals a les persones amb capacitats cognitives diverses amb una partida de 10.000€.