Vés al contingut
1

'Temps x cures': l'Ajuntament ofereix servei de cangur gratuït per la conciliació familiar

 

 

L'Ajuntament de Pineda posa en marxa aquest programa amb serveis de 'cangur' gratuïts per a les famílies que ho necessiten. Es vol afavorir l'acollida matinal a les famílies de Pineda. S'ofereix el servei de cangur i ludoteques, casals en períodes no lectius, colònies i campaments, així com espais d’acollida matinal. El programa posa el focus en facilitar la conciliació a les famílies. En especial a les més vulnerables, com poden ser les famílies monoparentals, o amb dones en situació de violència masclista, les integrades per persones en situació d’atur de llarga durada o les de persones migrants en situació irregular.


 

El servei s'oferirà amb tres propostes: la primera, vinculada als Patis Oberts per a famílies que no puguin acompanyar els infants durant l'activitat. La segona serà un suport puntual per a poder assistir a activitats o serveis municipals -com cursos de català, alfabetització, SIAD, activitats del centre cívic, formacions, espectacles o reunions escolars. La tercera serà una universalització de l'acollida matinal, equiparant preus similars a tots els centres escolars del municipi, independentment de si hi ha un nombre mínim d’alumnes.


 

 

La importància de les cures

En paraules d'Ana Pérez, regidora d'Igualtat, Inclusió i Cohesió Social, "l'Ajuntament va detectar aquestes necessitats a través d'un estudi realitzat a la ciutadania". La seva implementació permet "gaudir del temps suficient per a poder rebre les assistències necessàries o per a la realització de cursos i formacions que millorin les condicions familiars".


 

Una aposta per facilitar la conciliació que ja s'està aplicant durant els cursos de català de l'Escola d'Adults i previst per a espectacles de L'Auditori.