Vés al contingut
1

Dissabte es celebra a Pineda la Llum de la Pau, una flama que arriba directament de Betlem

 

Fotos d'arxiu.

 

L'acte es farà dissabte a la plaça Espanya a partir de les quatre de la tarda. El lema d'enguany és «Juguem per la Pau» i hi haurà jocs i altres activitats que faran les branques del Cau de Pineda. També es farà una rifa d'una gran panera i altres activitats i l'arribada de la Llum de la Pau, que és l'acte central de la festa.


 

Arriba directament des de Betlem, on la història diu que va néixer Jesús, sense apagar-se mai en tot el recorregut i el Cau de Pineda és l'encarregat de fer-la arribar a Pineda. El Cau de Pineda la va a buscar a Girona, provinent des de França, fent el seu recorregut per escampar-se per tot Europa.

La Llum de la Pau és un projecte internacional escolta i guia que es basa en fer arribar a tot arreu la flama de l'església de la Nativitat, punt on va néixer Jesús, a Palestina, fins a molts pobles i ciutats de tot el món. Simbolitza la pau arreu del món. Els responsables d'anar-la a buscar són els escoltes de Àustria que la reparteixen per tot Europa passant-la de poble en poble.


 

L'acte es farà dissabte a la tarda a la plaça Espanya de Pineda, l'acte central es fa a les sis de la tarda.

 

1

 

1